Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρωσικά διαβατήρια μοιράζει..ο Πούτιν!

Σε φιλορώσους Ουκρανούς!

1 Μαΐου 2019 18:00
Ρωσικά διαβατήρια μοιράζει..ο Πούτιν!

Ρωσικά διαβατήρια μοιράζει..ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε φιλορώσους Ουκρανούς!

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα τον νόμο που δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ρωσικά διαβατήρια, με συνοπτικές διαδικασίες, οι Ουκρανοί πολίτες οι οποίοι ζουν σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τους φιλορώσους αντάρτες.

Το Κρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα μια μακρά λίστα των πολιτών που δικαιούνται να λάβουν αυτά τα ρωσικά διαβατήρια. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι ζουν σε «ορισμένα εδάφη» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Η διαδικασία για την απόκτηση των διαβατηρίων θα διαρκεί τρεις μήνες.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις Ουκρανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πούτιν έθεσε σε ισχύ το νόμο για παροχή ρωσικών διαβατηρίων σε Ουκρανούς.

Ο νόμος αυτός τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η Μαΐου.

Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η απόφαση στην Ουκρανία και την καταδίκη της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές δυτικές χώρες, την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στη χαλάρωση των κανόνων για την απόκτηση ρωσικών διαβατηρίων από τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Παύλο Κλίμκιν καταδίκασε πριν λίγες μέρες την πρόθεση του Πούτιν για χορήγηση διαβατηρίων.

Η απόφαση «να δοθούν διαβατήρια στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη συνιστά συνέχεια της επιθετικότητας και της επέμβασης στις εσωτερικές μας υποθέσεις», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτηση του στο twitter, προειδοποιώντας του Ουκρανούς που ζουν υπό κατοχή να μην υποβάλλουν αιτήσεις για την απόκτηση ρωσικής υπηκοότητας.

Η απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να απλουστεύσει την διαδικασία απόκτησης ρωσικής υπηκοότητας για τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, προκάλεσε την αντίδραση του επιτελείου του νεοεκλεγέντος προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά και του απερχόμενου προέδρου Πέτρο Ποροσενκο.

Θεσσαλονίκη: Υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας εξιχνιάστηκε σε βάρος 45χρονου!

Στη Θεσσαλονίκη υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας εξιχνιάστηκε σε βάρος 45χρονου ιδιοκτήτη φανοποιείου!

Ο 45χρονος κατήγγειλε ότι πέρυσι, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο δάνεισε τμηματικά στον συλληφθέντα συνολικά 4.000 ευρώ, τα οποία ενώ επέστρεψε με αύξηση, τού ζητήθηκαν εκβιαστικά επιπλέον ποσά.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 43χρονος συνεργάτης του επαγγελματία, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ο 36χρονος αδερφός του συλληφθέντα που βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι ο 43χρονος άντρας, από πέρσι τον Σεπτέμβριο, απειλώντας τον ίδιο και την οικογένειά του, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή επιπλέον 2.500 ευρώ. Για το ίδιο ποσό επικοινώνησε με τον παθόντα μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής του και ο 36χρονος, για λογαριασμό του αδερφού του.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο συλληφθείς ανάγκασε τον ιδιοκτήτη του φανοποιείου να του μεταβιβάσει προφορικά το 50% της επιχείρησής του, καταβάλλοντας χρηματικό αντίτιμο πολύ μικρότερο από την αξία πώλησης.

Κατά τη διάρκεια του συνεταιρισμού τους, απέσπασε τμηματικά 17.000 ευρώ, προερχόμενα από κέρδη της επιχείρησης, χωρίς να συμμετέχει στα έξοδα. Τέλος, τον εξανάγκασε να του καταβάλλει 5.000 ευρώ για αγορά οχήματος, το οποίο μεταβιβάστηκε στην ιδιοκτησία του δράστη και το ιδιοποιήθηκε παράνομα.

Σε οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (30/4) συνελήφθη ο δράστης στην περιοχή της Ανάληψης, ενώ σε έλεγχο που του έγινε, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και το όχημα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου μισό κιλό ηρωίνη και 20 γραμμάρια κάνναβη και το χρηματικό ποσό των 4.330 ευρώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share