Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός σε Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας: Ένοπλη επίθεση με δύο νεκρούς!

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν!

1 Μαΐου 2019 12:40
Συναγερμός σε Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας: Ένοπλη επίθεση με δύο νεκρούς!

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν μετά την επίθεση μέσα στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στη Σάρλοτ.

Ατα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως συνελήφθη από αστυνομικούς ένας ύποπτος για το μακελειό, που πιστεύεται πως είναι φοιτητής στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός WBTV της Σάρλοτ μετέδωσε ότι ακούστηκαν πυρά περί τις 17:45 της Τρίτης τοπική ώρα (00:45 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) στο σημείο όπου βρίσκεται το κτίριο Κένεντι Χολ, στο οποίο στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, και ότι ένα πρόσωπο έχει συλληφθεί.

Υπηρεσία πρώτων βοηθειών της Κομητείας Μέκλενμπεργκ ανέφερε μέσω Twitter ότι παρέλαβε δύο ανθρώπους νεκρούς από τον χώρο καθώς και ότι διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων δύο βρίσκονταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Εκπρόσωπός της επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τον απολογισμό αυτόν.

Φόβος στη Σρι Λάνκα: Σε επιφυλακή στο ενδεχόμενο για νέες επιθέσεις!

Η Σρι Λάνκα ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από τις πρόσφατες επιθέσεις που κόστισε τη ζωή σε 359 ανθρώπους.

Τώρα η σκιά ενός νέο φόβου καλύπτει την ασιατική χώρα καθώς το ραμαζάνι έρχεται και όλοι φοβούνται για νέο κύμα επιθέσεων!

Αξιωματούχοι της Σρι Λάνκα ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας παραμένουν σε ύψιστο συναγερμό μετά την προειδοποίηση των υπηρεσιών Πληροφοριών ότι ισλαμιστές αντάρτες σχεδιάζουν νέες επιθέσεις πριν την έναρξη του Ραμαζανιού.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας της αστυνομίας που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των υπουργών είχε επισημάνει σε επιστολή του προς τους βουλευτές και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι αναμένονται επιθέσεις την Κυριακή ή τη Δευτέρα από αντάρτες ντυμένους με στρατιωτικές στολές.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα δεν σημειώθηκαν επιθέσεις, όμως οι αρχές στη Σρι Λάνκα, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι βουδιστές, παραμένουν σε εγρήγορση, με δεκάδες φερόμενους ισλαμιστές αντάρτες να έχουν συλληφθεί μετά τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου στις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250 άνθρωποι.

«Η ασφάλεια θα παραμείνει αυξημένη για πολλές ημέρες διότι ο στρατός και η αστυνομία εξακολουθούν να αναζητούν υπόπτους», δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Άλλη κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι κυκλοφορεί έγγραφο μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας το οποίο ζητεί από όλες τις μονάδες της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας να παραμείνουν σε ύψιστο συναγερμό καθώς αντάρτες αναμένεται να προσπαθήσουν να εξαπολύσουν επιθέσεις πριν την έναρξη του Ραμαζανιού.

Στη Σρι Λάνκα το Ραμαζάνι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 6 Μαΐου.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της χώρας ήρε την απαγόρευση πρόσβασης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης που είχε επιβληθεί μετά τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου με στόχο την αποφυγή διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η άρση της απαγόρευσης πρόσβασης στο Facebook, το WhatsApp και το Viber έχει άμεση ισχύ, επεσήμανε κυβερνητική πηγή στο Reuters.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share