Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καιρός: Πρωτομαγιά με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας!

Αστατος θα είναι ο καιρός σε πολλές περιοχές!

1 Μαΐου 2019 08:31
Καιρός: Πρωτομαγιά με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας!

Η θερμοκρασία τους καιρού θα σημειώσει μικρή πτώση σήμερα Πρωτομαγιά.

Τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα βόρεια μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και αργά το απόγευμα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 2-4 μποφόρ και στα υπόλοιπα νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα αργά το απόγευμα.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Δυτικοί, βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι, νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πρωτομαγιά: Πορείες σε όλη τη χώρα! Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί;

Σε κλοιό κινητοποιήσεων την Τετάρτη η χώρα, ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, με τα συνδικάτα να πραγματοποιούν συλλαλητήρια και εκδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη , αλλά και πολλές άλλες πόλεις.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στα συλλαλητήρια της Αθήνας τα οποία θα ολοκληρωθούν με πορεία των σωματείων προς τη Βουλή. Οργανώσεις, κόμματα και σωματεία «κατεβαίνουν» στους δρόμους την Τετάρτη με σύνθημα «η Πρωτομαγιά είναι απεργία, όχι αργία».

Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Συγκεκριμένα, για την Αθήνα, το ΠΑΜΕ δίνει έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00. Επίσης, στις 10:30, θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται στο Μουσείο, επί της Πατησίων, μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία βάσης και αντιεξουσιαστές. Όλα τα μπλοκ θα κινηθούν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή. Για το διάστημα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις και οι πορείες η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους(Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου) στους οποίους θα βρίσκονται διαδηλωτές.

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τετάρτη 1η Μαΐου οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος, (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά. Στο μετρό οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως στις 9 το πρωί. Στη γραμμή 3 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο, 1η Μαΐου και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Οι κινητοποιήσεις αφορούν τα πλοία όλων των κατηγοριών και ξεκινούν από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν, ταυτόχρονα, και στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30, ενώ εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σωματεία και αντιεξουσιαστές δίνουν «ραντεβού» στις 11:00, στην Καμάρα. Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά σε δεκάδες ακόμη πόλεις, όπως, μεταξύ άλλων, τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Λαμία, η Καβάλα, η Καστοριά, ο Πολύγυρος, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα και το Λαύριο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share