Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χαμός στη Βενεζουέλα: Τραυματίστηκε αξιωματικός από σφαίρα!

Υποστηρικτής του Μαδούρο...

30 Απριλίου 2019 20:54
Χαμός στη Βενεζουέλα: Τραυματίστηκε αξιωματικός από σφαίρα!

Έκρυθμη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στη Βενεζουέλα μετά τις δηλώσεις του ηγέτη της αντιπολίτευσης, με έναν αξιωματικό να τραυματίζεται από σφαίρα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ταραχών μεταξύ των υποστηρικτών του Γκουαϊδό και του Μαδούρο, ένας αξιωματικός τραυματίστηκε από σφαίρα έξω από τη βάση Λα Καρλότα. Πρόκειται για αξιωματικό του στρατού, μεταξύ εκείνων που παραμένουν πιστοί στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, στρατηγός Βλαντίμιρ Παντρίνο.

«Καταγγέλλω τη βίαιη επίθεση, θύμα της οποίας υπήρξε ο συνταγματάρχης Γιερσόν Χιμένες Μπάες, ο οποίος τραυματίστηκε στον λαιμό από σφαίρα στον αυτοκινητόδρομο Φρανσίσκο Φαχάρδο», απέναντι από την αεροπορική βάση Λα Καρλότα, στο Καράκας, έγραψε στο Twitter ο υπουργός.

Βενεζουέλα: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση! Όχημα έπεσε πάνω σε διαδηλωτές!

Έκρυθμη είναι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπου ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό κήρυξε την έναρξη της «τελικής φάσης» του σχεδίου του για να τερματίσει την «υφαρπαγή της εξουσίας» από τον Νικολάς Μαδούρο, με την κατάσταση να προκαλεί ανησυχία διεθνώς.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κάλεσε τους Βενεζουελάνους και τον στρατό να τον υποστηρίξουν και, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters αργότερα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον του ιδίου και περίπου 70 οπλισμένων ανδρών με στρατιωτική περιβολή κοντά στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα στο Καράκας.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τοπικά δίκτυα καταγράφουν εκτεταμένες συγκρούσεις στους δρόμους του Καράκας. Σύμφωνα με το Reuters, πριν από λίγο όχημα της Εθνοφρουράς της Βενεζουέλας έπεσε πάνω σε διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες και το χτυπούσαν με ρόπαλα.

Η κυβέρνηση Μαδούρο πάντως απέρριψε αμέσως κάθε υπόνοια για στρατιωτική εξέγερση. «Απορρίπτουμε αυτό το κίνημα πραξικοπήματος, το οποίο έχει σκοπό να γεμίσει τη χώρα με βία» είπε ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο. Είπε πως οι ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν «να υπερασπίζονται σθεναρά το εθνικό Σύνταγμα και τις νόμιμες αρχές» και πως όλες οι στρατιωτικές μονάδες στη χώρα στις αναφορές τους κάνουν λόγο για «κανονικότητα» στους στρατώνες και στις στρατιωτικές βάσεις.

Ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες ανέφερε στο Twitter πως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει μια μικρή ομάδα «προδοτών στρατιωτικών» που επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν ένα πραξικόπημα.

Αργότερα, ο ίδιος ο Νικολάς Μαδούρο σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι μίλησε με τους διοικητές του στρατού και του εξέφρασαν την απόλυτη αφοσίωσή τους στον λαό, το Σύνταγμα και την πατρίδα και κάλεσε σε «μέγιστη κινητοποίηση» τον λαό «για να διασφαλίσουμε τη νίκη της ειρήνης».

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Βενεζουέλα: Ο στρατός στους δρόμους! Σε εξέλιξη πραξικόπημα!

Βενεζουέλα: Στρατιώτες συλλαμβάνουν στρατιώτες

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share