Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βενεζουέλα: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση! Όχημα έπεσε πάνω σε διαδηλωτές!

Οι εικόνες συγκλονίζουν!

30 Απριλίου 2019 19:11
Βενεζουέλα: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση! Όχημα έπεσε πάνω σε διαδηλωτές!

Έκρυθμη είναι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπου ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό κήρυξε την έναρξη της «τελικής φάσης» του σχεδίου του για να τερματίσει την «υφαρπαγή της εξουσίας» από τον Νικολάς Μαδούρο, με την κατάσταση να προκαλεί ανησυχία διεθνώς.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κάλεσε τους Βενεζουελάνους και τον στρατό να τον υποστηρίξουν και, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters αργότερα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον του ιδίου και περίπου 70 οπλισμένων ανδρών με στρατιωτική περιβολή κοντά στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα στο Καράκας.
Οι εικόνες που μεταδίδουν τοπικά δίκτυα καταγράφουν εκτεταμένες συγκρούσεις στους δρόμους του Καράκας. Σύμφωνα με το Reuters, πριν από λίγο όχημα της Εθνοφρουράς της Βενεζουέλας έπεσε πάνω σε διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες και το χτυπούσαν με ρόπαλα.

Δείτε ζωντανά εικόνα:

Η κυβέρνηση Μαδούρο πάντως απέρριψε αμέσως κάθε υπόνοια για στρατιωτική εξέγερση. «Απορρίπτουμε αυτό το κίνημα πραξικοπήματος, το οποίο έχει σκοπό να γεμίσει τη χώρα με βία» είπε ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο. Είπε πως οι ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν «να υπερασπίζονται σθεναρά το εθνικό Σύνταγμα και τις νόμιμες αρχές» και πως όλες οι στρατιωτικές μονάδες στη χώρα στις αναφορές τους κάνουν λόγο για «κανονικότητα» στους στρατώνες και στις στρατιωτικές βάσεις.

Ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες ανέφερε στο Twitter πως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει μια μικρή ομάδα «προδοτών στρατιωτικών» που επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν ένα πραξικόπημα.

Αργότερα, ο ίδιος ο Νικολάς Μαδούρο σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι μίλησε με τους διοικητές του στρατού και του εξέφρασαν την απόλυτη αφοσίωσή τους στον λαό, το Σύνταγμα και την πατρίδα και κάλεσε σε «μέγιστη κινητοποίηση» τον λαό «για να διασφαλίσουμε τη νίκη της ειρήνης».

Βενεζουέλα: Στρατιώτες συλλαμβάνουν στρατιώτες

Έκρυθμη η κατάσταση στη Βενεζουέλα! Επεισόδια γίνονται αυτή τη στιγμή μεταξύ στρατιωτών.

AdvertisementΗ κατάσταση είναι τραγική καθώς στρατιώτες συλλαμβάνουν στρατιώτες!

Τo ethnos.gr εξασφάλισε βίντεο από κάτοικο του Καράκας που δείχνει τους στρατιώτες να συλλαμβάνουν στρατιώτες. Βίντεο που λίγο μετά αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χρήστες και δημοσιογράφους. Η κατάσταση είναι τόσο έκρυθμη που ο στρατός έχει χωριστεί στα δύο, με τους μεν να φαίνεται ότι συλλαμβάνουν τους δε, ενώ κόσμος από τα μπαλκόνια ακούγεται να φωνάζει «Ελευθερία, ελευθερία».

Οι φαντάροι που είναι με το μέρος του Χουάν Γκουαϊδό φορούν κορδέλες (περιβραχιόνια) μπλε χρώματος.

Την ίδια στιγμή, ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό δήλωσε πως άρχισε την «τελική φάση» του σχεδίου του να εκδιώξει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, καλώντας τους Βενεζουελάνους και τον στρατό να τον υποστηρίξουν για να θέσει τέρμα στην «υφαρπαγή της εξουσίας» από τον Μαδούρο. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καταπνίγει την προσπάθεια πραξικοπήματος

Λίγη ώρα αφού είδε το φως της δημοσιότητας το video του Γκουαϊδό, στρατιωτικοί πιστοί στον Μαδούρο συγκρούστηκαν με δυνάμεις πιστές στον Γκουαϊδό. Δημοσιογράφος του Reuters είδε αργότερα τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση δακρυγόνων εναντίον του Γκουαϊδό και περίπου 70 οπλισμένων ανδρών με στρατιωτική περιβολή κοντά στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα στο Καράκας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share