Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΑΑΔΕ: Ακύρωσε το πρόστιμο ο Πιτσίλης στην γιαγιά με τα τερλίκια! (Video)

Οι αντιδράσεις του κόσμου έφεραν αποτέλεσμα!

30 Απριλίου 2019 14:27
ΑΑΔΕ: Ακύρωσε το πρόστιμο ο Πιτσίλης στην γιαγιά με τα τερλίκια! (Video)

Οι αντιδράσεις του κόσμου έφεραν αποτέλεσμα για την ηλικιωμένη γυναίκα που πουλούσε τα τερλίκια στη Θεσσαλονίκη! Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ακύρωσε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην ηλικιωμένη γιαγιά με τα τερλίκια!

Ο διοικητής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής βρέθηκε σήμερα στην ΔΟΥ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα που ανέκυψε με την 90χρονη, η οποία πουλούσε παράνομα τερλίκια σε λαϊκή αγορά.

Η ακύρωση έρχεται ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιβολή προστίμου στην γιαγιά αλλά και τις παραινέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να συμπεριφέρονται οι Αρχές με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Μετά τη συνάντηση που είχε με την προϊσταμένη Ζωή Κωτσιοπούλου, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν φαίνεται να προκύπτει άσκηση παράνομης επαγγελματικής δραστηριότητας κατά σύστημα, συνεπώς και το πρόστιμο θεωρείται άκυρο. «Στόχος μας είναι να δείξουμε κατανόηση και ευαισθησία στις περιπτώσεις, όπου απαιτείται και η επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με την 90χρονη συμπολίτη μας, αποτελεί έμπρακτη προσήλωση στο στόχο αυτό», δήλωσε ο κ. Πιτσιλής. «Ομως», συνέχισε, «δεν μένουμε μόνο στη μία περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας».

«Χρειάζεται ο νομοθέτης να επανεξετάσει συνολικά το σχετικό πλαίσιο κι εμείς στην ΑΑΔΕ είμαστε έτοιμοι να τα δούμε όλα αυτά από κοινού. Κατανόηση, ευαισθησία, αλληλεγγύη και πάταξη της φοροδιαφυγής μπορούν να συνυπάρξουν και θα συνυπάρξουν», κατέληξε ο κ. Πιτσιλής.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας της 90χρονης Χαράλαμπος Αποστολίδης ευχαρίστησε για την παρέμβασή του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί, όπως είπε, «αντιλήφθησαν άπαντες ότι η εκδοθείσα πράξη αντιβαίνει στις αρχές της χρηστής και δημόσιας διοίκησης»

Δείτε το βίντεο:

Ο Προκόπης Παυλόπουλος παίρνει θέση για την 90χρονη γιαγιά με τα τερλίκια!

Το πρόστιμο που επέβαλλε η ΑΑΔΕ στην 90χρονη γιαγιά που ζει στην Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει για ακόμα μια φορά την αντίδραση του κόσμου.. Το πρόστιμο ήρθε με την αιτιολογία της μη έναρξης επαγγέλματος από την ΑΑΔΕ και ανέρχεται σε 2.600 ευρώ! Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε κοινή του συνάντηση με τον διοικητή της ΑΑΔΕ πήρε θέση για την 90χρονη ηλικιωμένη και το πρόστιμο που της επιβλήθηκε!

Η περιπέτεια της ηλικιωμένης Σουζάνας συγκίνησε όλη την Ελλάδα και φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος σήμερα δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος του παρέδωσε και φέτος τα αποτελέσματα της ΑΑΔΕ για το 2018.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι και φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, σε μιαν εποχή κατά την οποία αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όμως, έκανε και άλλο ένα σχόλιο – έμμεση αναφορά στην γιαγιά – Σουζάνα.

Μέρες που είναι, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες. Και να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας».

Όπως ανέφεραν, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο αλλά μόνο ένας προσωρινός προσδιορισμός με βάση την αναφορά της αστυνομίας. Επίσης όπως τονίζουν ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία δίκαιης επίλυσης του προβλήματος, με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη υπέργηρη συμπολίτη μας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share