Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυστραλία: Θα σκοτώσουν εκατομμύρια γάτες πετώντας δηλητηριασμένα λουκάνικα από αεροπλάνα!

Η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση!

30 Απριλίου 2019 13:04
Αυστραλία: Θα σκοτώσουν εκατομμύρια γάτες πετώντας δηλητηριασμένα λουκάνικα από αεροπλάνα!

Στην Αυστραλία μέχρι το 2020 να θανατωθούν δύο εκατομμύρια γάτες και μάλιστα βρέθηκε και ο τρόπος για να γίνει αυτό!

Οι γάτες και ειδικά οι αγριόγατες, ο πληθυσμός των οποίων υπολογίζεται σε έξι εκατομμύρια στην Αυστραλία, απειλούν ακόμα και με εξαφάνιση πολλά είδη πουλιών, καθώς ειδικά όσες ζουν στη φύση, κυνηγούν για να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

Μέρος του σχεδίου θανάτωσης των γατών είναι και τα λουκάνικα. Η... «συνταγή» θα περιέχει κρέας από καγκουρώ, κοτόπουλο, βότανα και... δηλητήριο! «Πρέπει να είναι νόστιμα, θα είναι το τελευταίο γεύμα των γατών» είπε μία εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενώ εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης PETA ανέφερε πως πρόκειται για «βάναυσο» τρόπο.

Πρόκειται για το δηλητήριο «1080», που είναι θανατηφόρο για τα ζώα, όπως επισημαίνουν οι New York Times. Σύμφωνα με τους αρμοδίους μάλιστα, οι γάτες θα πεθάνουν μέσα σε 15 λεπτά από την στιγμή που θα το καταναλώσουν.

Τα λουκάνικα μάλιστα θα πεταχτούν σε περιοχές που υπολογίζεται ότι ζουν οι περισσότερες αγριόγατες από αεροπλάνα!

Σάλος στην Αυστραλία: Θέλουν να σκοτώσουν δύο εκατομμύρια γάτες μέχρι το 2020!

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως μέχρι το 2020 θέλει να έχει θανατώσει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια γατες.

Σε κάποιες περιοχές της Αυστραλίας μάλιστα, όπως στο Κουίνσλαντ, οι αρχές δίνουν έως και 10 δολάρια Αυστραλίας αμοιβή για κάθε «κεφάλι»« αγριόγατας που φέρνουν οι πολίτες.

Το βασικό πρόβλημα Αυστραλών και Νεοζηλανδών με τις γάτες έχει να κάνει με το γεγονός πως τα αιλουροειδή είναι «φονιάδες».

Καθώς αναγκάζονται να κηνυγούν για να εξασφαλίσουν την τροφή τους και αποτελούν έτσι τον νούμερο ένα κίνδυνο για τα πουλιά!

Υπολογίζεται μάλιστα, πως οι γάτες της Αυστραλίας σκοτώνουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο πουλιά ημερησίως!

Η έρευνα, που δημοσιεύφθηκε στην επιθεώρηση Biological Conversation, επισημαίνει πως οι αγριόγατες στην Αυστραλία σκοτώνουν 316 εκατομμύρια πουλιά το χρόνο, ενώ οι γάτες που ζουν ως κατοικίδια σκοτώνουν άλλα 61 εκατομμύρια!

«Όλοι γνωρίζουν πως οι γάτες σκοτώνουν τα πουλιά, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει πως σε εθνικό επίπεδο, το ποσοστό της απώλειας είναι τεράστιο και είναι πιθανό να ευθύνεται για την εξαφάνιση πολλών ειδών», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζον Βοϊνάρσκι από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin.

Συνολικά, οι επιστήμονες εκτιμούν πως στην Αυστραλία ζουν περί τα 11 δισεκατομμύρια πουλιά, γεγονός που σημαίνει πως οι γάτες δολοφονούν ετησίως το 4% του πληθυσμού.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Εσύ το ήξερες; Οι γάτες ακούν το όνομα τους!

Πώς είναι να σου πέφτει μια γάτα στο κεφάλι από το πουθενά; (video)

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share