Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κολομβία: Τεράστια διεθνή επιχείρηση κατάσχεσε 94,2 τόνους κοκαΐνης!

Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας;

30 Απριλίου 2019 08:05
Κολομβία: Τεράστια διεθνή επιχείρηση κατάσχεσε 94,2 τόνους κοκαΐνης!

Τεράστια διεθνή επιχείρηση κατάσχεσε 94,2 τόνους κοκαΐνης με συντονιστή την Κολομβία! Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε;

Στην κοινή επιχείρηση συμμετείχαν οι διωκτικές αρχές 18 κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, καθώς και των ΗΠΑ και του Καναδά. Κατορθώθηκε να κατασχεθεί, πέραν της κοκαΐνης, ποσότητα μαριχουάνας με αξία πώλησης στον δρόμο που υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 133,7 εκατομμύρια δολάρια, πάντα κατά τον Ντούκε.

«Η ολομέτωπη μάχη εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών είναι πολυεθνική, συντονισμένη, κοινή ευθύνη όλων των χωρών», τόνισε ο πρόεδρος της Κολομβίας σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Ποσότητα – μαμούθ κοκαΐνης κατασχέθηκε μετά από μεγάλη πολυεθνική επιχείρηση που συντόνιζαν οι αρχές στην Κολομβία. Μέσα στις τελευταίες 105 ημέρες έφτασαν στα χέρια των αρχών συνολικά 94,2 τόνοι κοκαΐνης, αξίας πώλησης στον δρόμο περίπου 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε.

«Σήμερα, σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου καταναλώνουν και παράγουν [ναρκωτικά] με τον έναν τρόπο ή τον άλλο», συνέχισε.

Ο Ντούκε δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για το πού ακριβώς κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών στις οποίες αναφέρθηκε. Πάντως, πηγή προσκείμενη στο Πολεμικό Ναυτικό μιας από τις χώρες που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση ανέφερε πως οι κατασχέσεις έγιναν σε διεθνή ύδατα στον Ειρηνικό Ωκεανό και στην Καραϊβική Θάλασσα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκφράζει έντονη ανησυχία για τη μεγάλη αύξηση της έκτασης των καλλιεργειών κόκας, του φυτού τα φύλλα του οποίου αποτελούν την πρώτη ύλη στην παρασκευή της κοκαΐνης, πάντως διαβεβαιώνει πως θα συνεργαστεί με τη χώρα των Άνδεων με σκοπό να μειωθεί η παραγωγή φύλλων κόκας στο μισό ως τα τέλη του 2023.

Η έκταση των καλλιεργειών κόκας αυξήθηκε κατά 17%, σε 1.710.000 στρέμματα το 2017, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Η αύξηση αποδόθηκε στην αυξημένη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα, καθώς και στην ελπίδα μερίδας των αγροτών ότι θα τους προσφερθούν κρατικές επιχορηγήσεις για να στραφούν σε νόμιμες καλλιέργειες.

Οργή στις ΗΠΑ: Νηπιαγωγός κλώτσησε 5χρονη και είπε ψέματα στη μητέρα της!(Video)

Οργή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο που δείχνει μια νηπιαγωγό να κλωτσάει στην πλάτη ένα 5χρονο κορίτσι επειδή κρύφτηκε σε μια βιβλιοθήκη στο Κάνσας.

Στη συνέχεια η νηπιαγωγός αρχικά να τραβολογάει το παιδί από το χέρι και στη συνέχεια να το κλωτσάει στην πλάτη.

Τη βιαίη συμπεριφορά της νηπιαγωγού αποκάλυψε το ίδιο το παιδί στη μητέρα του όταν αυτή το πήρε από το σχολείο. «Δεν αγαπάω τη δασκάλα μου είναι κακιά» είπε το μικρό κορίτσι στη μητέρα του.

Στη συνέχεια η μητέρα της 5χρονης συνάντησε τη νηπιαγωγό η οποία υποστήριξε με θράσος ότι «δεν με εκπλήσσει που έχει σημάδια στο χέρι. Σερνόταν στο ράφι. Έχει ένα κόκκινο σημάδι στο χέρι της. Και αυτό δεν με εκπλήσσει αφού στριμώχτηκε στο ράφι... Αφήστε που μερικές φορές με έχει κλωτσήσει».

Η αλήθεια, όμως, αποδείχθηκε εντελώς διαφορετική, όπως φάνηκε από το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που απαίτησε η μητέρα της 5χρονης.

«Σοκαρίστηκα όταν είδα το βίντεο γιατί μου είπε ψέματα μπροστά στα μούτρα μου. Είπε ψέματα σε όλους και ήταν σχεδόν πειστική» δήλωσε η μητέρα της 5χρονης στο κανάλι KCTV5.

Η νηπιαγωγός αρχικά τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια και μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, απολύθηκε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share