Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίθεση τζιχαντιστών: 6 χριστιανοί νεκροι!

Τι συνέβη;

29 Απριλίου 2019 19:05
Επίθεση τζιχαντιστών: 6 χριστιανοί νεκροι!

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μίας προτεσταντικής εκκλησίας στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι άτομα που βρίσκονταν στο ναό, αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι ένοπλοι κατέφθασαν στην εκκλησία με έξι μοτοσυκλέτες λίγο πριν από τη λήξη της κυριακάτικης λειτουργίας, και σκότωσαν τον πάστορα, δύο από τους γιους του και τρεις άλλους πιστούς.

Η επίθεση είναι το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον εκκλησίας από το 2016, όταν και ξέσπασε στη χώρα της Δυτικής Αφρικής ένα κύμα τζιχαντιστικής βίας από ομάδες με διασυνδέσεις στην Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος και την τοπική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσαρούλ Ισλάμ. Εντούτοις, το που πρόσκεινται οι συγκεκριμένοι μαχητές δεν είναι ξεκάθαρο.

Τα τελευταία χρόνια, πολλά βίαια περιστατικά στη χώρα έχουν αποδοθεί σε τζιχαντιστές. Ενδεικτικά, την Παρασκευή δολοφονήθηκαν πέντε δάσκαλοι στα ανατολικά της χώρας, σε άλλο ένα περιστατικό πιθανής τζιχαντιστικής δράσης, ενώ αγνοείται και η τύχη ενός καθολικού ιερέα, ο οποίος απήχθη τον προηγούμενο μήνα, πιθανώς από τζιχαντιστές μαχητές.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Η κυβέρνηση κατονόμασε την τζιχαντιστική οργάνωση της επίθεσης!

Τα κυβερνητικά στελέχη της χώρας υπέδειξαν την τοπική τζιχαντιστική οργάνωση National Thowheed Jamath ως υπεύθυνη για τις αιματηρές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρατζίθα Σεναράτνε, κατονόμασε την τρομοκρατική οργάνωση NTJ σε μία συνέντευξη Τύπου στο Κολόμπο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share