Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά σε εκκλησία Βαπτιστών!

Ένας νεκρός, έξι τραυματίες

29 Απριλίου 2019 16:25
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά σε εκκλησία Βαπτιστών!

Ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα έξι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς έξω από εκκλησία Βαπτιστών στις ΗΠΑ.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος άνοιξε πυρ και αμέσως εξαφανίστηκε στους γύρω δρόμους. Εκτός από τον δράστη, άγνωστο παραμένει και το κίνητρο της επίθεσης.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός εκ των επτά ατόμων που δέχθηκαν τα πυρά του ενόπλου, ενώ τα υπόλοιπα έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το πτώμα ενός άντρα βρέθηκε ένα τετράγωνο απόσταση από την εκκλησία των Βαπτιστών, ενώ, στο συγκεκριμένο στάδιο της έρευνας, η αστυνομία δεν συνδέει τους πυροβολισμούς με την εκκλησία.

Ένα σενάριο που εξετάζεται από την αστυνομία, είναι να πρόκειται για πόλεμο συμμοριών, καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιος ή κάποιοι ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς.

Συναγερμός στις ΗΠΑ: 19χρονος άνοιξε πυρ- Ένας νεκρός και 3 τραυματίες!

Όπως μεταδίδει ο Guardian ο 19χρονος είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» στο διαδικτυκακό φόρουμ 8chan στο οποίο υποστήριζε ότι εμπνεύστηκε από το μακελειό σε δύο τζαμιά στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλάνδίας.

Ο Έρνεστ μπήκε μέσα στη συναγωγή στην πόλη Πόγουει, 30χλμ. βόρεια του Σαν Ντιέγκο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, είπε ο σερίφης του Σαν Ντιέγκο, Μπιλ Γκορ, προσθέτοντας ότι στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι αναρτήσεις του 19χρονου στα social media.

Το κείμενο του Έρνεστ ήταν γεμάτο με αντισημιτικές και ρατσιστικές φράσεις και έμοιαζε πάρα πολύ με αυτό που είχε αναρτήσει ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Τάραντ.

Στο κείμενο ο Έρνεστ φέρεται να έγραφε ότι έμπνευση για τον ίδιο αποτέλεσε και η επίθεση σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 19χρονος ήταν οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο όπλο τύπου AR με την επίθεση να σημειώνεται στις 11:20 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (τοπική ώρα).

Αφού πυροβόλησε, ο 19χρονος προσπάθησε να διαφύγει με έναν εκτός υπηρεσίας συνοριοφύλακα να πυροβολεί και να πετυχαίνει το όχημα διαφυγής του Έρνεστ.

Στη συνέχεια ο 19χρονος τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ενημερώσει για την επίθεσή του και όταν ένας αστυνομικός τον εντόπισε «ο ύποπτος σταμάτησε, βγήκε από το αυτοκίνητό του με τα χέρια ψηλά και συνελήφθη».

Από τα πυρά του Έρνεστ έχασε τη ζωή της στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μια ηλικιωμένη ενώ σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται δύο άνδρες και μια έφηβη.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

ΗΠΑ: H ιλαρά «σαρώνει» η χώρα με 695 κρούσματα!

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο, υπάρχουν και τραυματίες!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share