Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κυριακή του Πάσχα: Hλιόλουστος ο καιρός - Με υψηλές θερμοκρασίες το σούβλιμα του αρνιού!

Σε ποιες περιοχές ενδέχεται να σημειωθούν βροχές, ακόμη και χαλάζι;

28 Απριλίου 2019 08:30
Κυριακή του Πάσχα: Hλιόλουστος ο καιρός - Με υψηλές θερμοκρασίες το σούβλιμα του αρνιού!

Με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ο καιρός που θα γιορτάσουμε το Πάσχα!

Εξαίρεση αποτελεί η Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές, όμβρους ή καταιγίδες τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες κυρίως στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 12 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 23, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 26, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 23, και στην Κρήτη από 14 έως 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους και νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με μικρή σταδιακή εξασθένηση. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρώς αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό την Κυριακή του Πάσχα

Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι τις απογευματινές ώρες και τις πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κατά τόπους στα ορεινά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα κυρίως στα ορεινά, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη είναι πιθανό να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες . Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κατά τόπους στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στην Κρήτη και γρήγορα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις κυρίως μέχρι το μεσημέρι στα βορειότερα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πάσχα 2019: Αναλυτικά ο καιρός μέχρι και την Πρωτομαγιά!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 26 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και στα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Μεγάλο Σάββατο αλλά και για τις επόμενες μέρες.


Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Στην Κρήτη και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ
Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share