Κυριακή, 05 Απριλίου 2020

Τραγωδία στην Μοζαμβίκη: 5 νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα!

Προσπαθούν να εκτιμήσουν τις ζημιές!

27 Απριλίου 2019 17:26
Τραγωδία στην Μοζαμβίκη: 5 νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα!

Τραγωδία στην Μοζαμβίκη! Πέντε είναι οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Κένεθ! Κάνουν προσπάθειες για να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής!

Ισχυρές βροχές πλήττουν σήμερα την Μοζαμβίκη, δύο ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Κένεθ και τις καταστροφές που προκάλεσε σαρώνοντας τις ακτές της, αλλά και τις επικοινωνίες της.

Οι οργανισμοί παροχής βοήθειας πασχίζουν για να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν. Ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα αυξήθηκε στους πέντε, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ, που επικαλέστηκε την κυβέρνηση.

Τραγωδία

Οι οργανισμοί παροχής βοήθειας πασχίζουν για να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν, ενώ πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τραγωδία

Τραγωδία

Σρι Λάνκα: Nέοι πυροβολισμοί κατά των αστυνομικών που ερευνούσαν την περιοχή!

Τραγωδία Σρι Λάνκα

Οι αστυνομικές αρχές στην Σρι Λάνκα συνέλαβαν επτά ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης σε ένα σπίτι στην πόλη Καλμουνάι, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο του στρατού.

Την ίδια ώρα, σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις έκρηξη και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών στην παραλιακή κωμόπολη Σαμαντουράι, στα νότια της Καλμουνάι. Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι αστυνομικοί πήγαν να ερευνήσουν και δέχτηκαν καταιγισμό πυρών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Στον χώρο όπου ερευνούσαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν γιλέκα παγιδευμένα με εκρηκτικά, πυροκροτητές, μεταλλικές μπίλιες και εκρηκτικές ύλες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Τραγωδία Σρι Λάνκα

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να σημειωθούν και νέες επιθέσεις, κυρίως εναντίον χώρων λατρείας.

Οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές στην κοινότητα Κολόμπο και ο αρχιεπίσκοπος Μάλκολμ Ραντζίτ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυριακάτικη λειτουργία δεν θα τελεστεί, μέχρι νεωτέρας.

Πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές σχεδίαζαν να πλήξουν και τεμένη σουφιστών, τους οποίους θεωρούν αιρετικούς. Σε πολλά τζαμιά, αλλά όχι σε όλα, η σημερινή προσευχή ματαιώθηκε.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε ζήτησε συγγνώμη σήμερα από τους πολίτες, εκ μέρους της κυβέρνησής του, επειδή οι αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις πολύνεκρες επιθέσεις. "Δεσμευόμαστε να ξαναχτίσουμε τις εκκλησίες μας, να αναζωογονήσουμε την οικονομία και να λάβουμε όλα τα μέτρα για να αποτρέψουμε την τρομοκρατία, με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας", έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός, αφού νωρίτερα ο πρόεδρος Μαϊθραπάλα Σιρισένα κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση επειδή δεν σταμάτησε τους τρομοκράτες.

Πρόεδρος Σρι Λάνκα: "Δεν είχα ιδέα..."

"Ανώτατοι αξιωματούχοι και αρχηγοί της αστυνομίας δεν με ενημέρωσαν για τις επικείμενες επιθέσεις", τόνισε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σρι Λάνκα, η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό 140 ατόμων τα οποία φέρεται ότι συνδέονται με την ομάδα του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποίησε τις επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της χώρας, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 253 νεκρούς.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της αστυνομίας τον ενημέρωσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του.

Τέλος, ο κ. Σιρισένα κατηγόρησε την κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε ότι έχει αποδυναμώσει την υπηρεσία πληροφοριών με το να επικεντρώνεται στη δίωξη αξιωματικών του στρατού για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια ενός εμφυλίου πολέμου με τους Ταμίλ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share