Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Σάλος στην Αυστραλία: Θέλουν να σκοτώσουν δύο εκατομμύρια γάτες μέχρι το 2020!

Κήρύξαν πόλεμο στα συμπαθή αιλουροειδή!

27 Απριλίου 2019 15:43
Σάλος στην Αυστραλία: Θέλουν να σκοτώσουν δύο εκατομμύρια γάτες μέχρι το 2020!

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως μέχρι το 2020 θέλει να έχει θανατώσει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια γατες.

Σε κάποιες περιοχές της Αυστραλίας μάλιστα, όπως στο Κουίνσλαντ, οι αρχές δίνουν έως και 10 δολάρια Αυστραλίας αμοιβή για κάθε «κεφάλι»« αγριόγατας που φέρνουν οι πολίτες.

Το βασικό πρόβλημα Αυστραλών και Νεοζηλανδών με τις γάτες έχει να κάνει με το γεγονός πως τα αιλουροειδή είναι «φονιάδες».

Καθώς αναγκάζονται να κηνυγούν για να εξασφαλίσουν την τροφή τους και αποτελούν έτσι τον νούμερο ένα κίνδυνο για τα πουλιά!

Σάλος στην Αυστραλία: Θέλουν να σκοτώσουν δύο εκατομμύρια γάτες μέχρι το 2020!

Υπολογίζεται μάλιστα, πως οι γάτες της Αυστραλίας σκοτώνουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο πουλιά ημερησίως!

Η έρευνα, που δημοσιεύφθηκε στην επιθεώρηση Biological Conversation, επισημαίνει πως οι αγριόγατες στην Αυστραλία σκοτώνουν 316 εκατομμύρια πουλιά το χρόνο, ενώ οι γάτες που ζουν ως κατοικίδια σκοτώνουν άλλα 61 εκατομμύρια!

«Όλοι γνωρίζουν πως οι γάτες σκοτώνουν τα πουλιά, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει πως σε εθνικό επίπεδο, το ποσοστό της απώλειας είναι τεράστιο και είναι πιθανό να ευθύνεται για την εξαφάνιση πολλών ειδών», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζον Βοϊνάρσκι από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin.

Συνολικά, οι επιστήμονες εκτιμούν πως στην Αυστραλία ζουν περί τα 11 δισεκατομμύρια πουλιά, γεγονός που σημαίνει πως οι γάτες δολοφονούν ετησίως το 4% του πληθυσμού.

Πανικός: Aυτό συμβαίνει αν αφήσετε μια γάτα μόνη σε ένα δωμάτιο καλυμμένο με χαρτί υγείας! (Video)

Ο Πούζικ είναι ένας γάτος που ζει με ένα νεαρό ζευγάρι στη Λευκορωσία. Τον Δεκέμβριο του 2014, επιστρέφοντας σπίτι τους βρήκαν ένα κουτί. Προς έκπληξή τους, υπήρχε ένα γατάκι μέσα, που νιαούριζε διαρκώς χωρίς να ανοίγει τα μάτια του. Αμέσως το πήραν στο σπίτι τους και άρχισαν να το φροντίζουν.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες του έχουν συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, το Instagram και το Facebook και οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται.

Το ζευγάρι ανακάλυψε την αγάπη της γάτας για το χαρτί υγείας, όταν ήταν ακόμη μικρή. «Του άρεσε να παίζει με αυτό, αλλά προσπαθούσαμε να μην τον ενθαρρύνουμε, καθώς θέλαμε να κρατάμε το σπίτι μας σε τάξη και είχε ήδη πολλά παιχνίδια. Πρόσφατα, όμως, αποφασίσαμε να τον αφήσουμε να κάνει αυτό που θέλει και να του δώσουμε όσο χαρτί επιθυμεί. Όχι όμως μικρά κομμάτια, αλλά να καλύψουμε όλο το δωμάτιο με αυτό και να δούμε την αντίδρασή του».

Ετοιμάζοντας το δωμάτιο με 100 ρολά χαρτί υγείας. Όπως προσθέτει το ζευγάρι: «Επειδή όμως έχουμε και ένα μικρό παιδί, έπρεπε να βιαστούμε. Ξεκινήσαμε να ‘διακοσμούμε’ το δωμάτιο όταν το μωρό κοιμόταν και να ολοκληρώσουμε όλο το έργο μέσα σε λίγες ώρες. Συνολικά, ο Πούζικ πέρασε περίπου 30 λεπτά στο σαλόνι. Στην αρχή δεν ήξερε τι να σκεφτεί. Στην συνέχεια, άρχισε να ψάχνει για κάτι κάτω από το χαρτί υγείας, όπως κάνουν όλες οι γάτες, περπατώντας αργά από σημείο σε σημείο. Ο Πούζικ τρελάθηκε. Άρχισε να τρέχει με φόρα από την μία άκρη του σαλονιού στην άλλη και να γλιστράει επάνω στο χαρτί υγείας».Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Εσύ το ήξερες; Οι γάτες ακούν το όνομα τους!

Πώς είναι να σου πέφτει μια γάτα στο κεφάλι από το πουθενά; (video)

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share