Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο Παλάτι! Απειλείται η ζωή του Πρίγκιπα!

Τρόμος έχει προκληθεί ύστερα από...

27 Απριλίου 2019 14:03
Συναγερμός στο Παλάτι! Απειλείται η ζωή του Πρίγκιπα!

Συναγερμός στο Παλάτι! Απειλείται η ζωή του Πρίγκιπα Χισαχίτο, εγγονού του αυτοκράτορα Aχικίτο της Ιαπωνίας!

Τι συνέβη όμως και προκάλεσε τον τρόμο στο Παλάτι;

Δύο μαχαίρια κουζίνας βρέθηκαν πάνω στο θρανίο του πρίγκιπα Χισαχίτο, όπου η παρουσία ενός ύποπτου καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, μεταδίδουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές αυξάνουν τα μέτρα για την προστασία της αυτοκρατορικής οικογένειας ενόψει της παραίτησης του αυτοκράτορα Ακιχίτο, έπειτα από 30 χρόνια βασιλείας.

Υπεύθυνοι του σχολείου βρήκαν τα μαχαίρια χθες, Παρασκευή, πάνω στο θρανίο που χρησιμοποιεί καθημερινά ο 12χρονος πρίγκιπας, μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK και άλλα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ερευνητές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Ο πρίγκιπας Χισαχίτο, ο οποίος άρχισε να πηγαίνει τον Απρίλιο στο σχολείο αυτό, δεν ήταν μέσα στην τάξη όταν τα μαχαίρια αφέθηκαν στο θρανίο του.

Δεν υπήρξε τραυματισμός, υλικές ζημιές ή απειλές, σύμφωνα με την αστυνομία.Ο άνδρας με το κράνος

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν έναν άνδρα με κράνος να εισέρχεται στις εγκαταστάσεις του σχολείου το μεσημέρι, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν από το σχολείο.

Οι απειλές εναντίον της αυτοκρατορικής οικογένειας είναι σχετικά σπάνιες. Το 1975, ο Ακιχίτο τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη ενός κοκτέιλ μολότοφ στην Οκινάουα, ένα σημαντικό πεδίο μάχης του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όπου επικρατούσε μεγάλη εχθρότητα για την αυτοκρατορική οικογένεια.

Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για την παραίτηση την Τρίτη του αυτοκράτορα Ακιχίτο, την πρώτη τα τελευταία 200 χρόνια. Ο πρωτότοκος γιος του, ο 59χρονος πρίγκιπας Ναρουχίτο, θα τον διαδεχθεί την επόμενη, 1η Μαΐου, σηματοδοτώντας τη μετάβαση στην εποχή Reiwa («όμορφη αρμονία»).

Ο πρίγκιπας Χισαχίτο είναι ο γιος του πρίγκιπα Ακισίνο, του δεύτερου γιου του αυτοκρατορικού ζεύγους, και ένας από τους τέσσερις άνδρες διαδόχους του θρόνου των Χρυσανθέμων.

Η αρχαιότερη αυτοκρατορική οικογένεια που συνεχίζει να βασιλεύει, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εξαφάνισής της γιατί δεν αναγνωρίζει στις γυναίκες το δικαίωμα να ανέλθουν στον θρόνο. Και υπάρχουν μόνο τέσσερις άνδρες διάδοχοι: εκτός από τους πρίγκιπες Ναρουχίτο (59) και Ακισίνο (53), ο νεαρός πρίγκιπας Χισαχίτο και ο 83χρονος αδελφός του αυτοκράτορα Aκιχίτο. Η αστυνομία αναζητά έναν μεσήλικα άνδρα που ήταν ντυμένος σαν να ήταν τεχνίτης του κτιρίου.

Σοκ: Έριξε το αυτοκίνητο του πάνω σε πεζούς επειδή νόμιζε πως ήταν μουσουλμάνοι!

Ο 34χρονος άνδρας που ονομάζεται Αϊζάια Πιπλς ερευνάται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με το ρατσιστικό κίνητρο ως επιβαρυντική περίσταση, διευκρίνισε η αστυνομία του Σάνιβελ,στο Σαν Φρανσίσκο.

«Υπάρχουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι Πιπλς στόχευσε σκόπιμα τα θύματά του λόγω της φυλής τους και της πεποίθησης ότι είναι μουσουλμάνοι», είπε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, ο πατέρας, ο γιος και η κόρη του είναι ανάμεσα στους οκτώ πεζούς τραυματίστηκαν την Τρίτη.

Ο δικηγόρος του Αϊζάια Πιπλς είπε ότι το περιστατικό ήταν σαφώς η «συνέπεια ψυχικών διαταραχών» και ότι θα ζητήσει ο πελάτης του, ένας πρώην στρατιώτης που φαίνεται να πάσχει από μετατραυματικό στρες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share