Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για επικίνδυνο προϊόν!

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε!

27 Απριλίου 2019 12:43
Μεγάλη προσοχή: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για επικίνδυνο προϊόν!

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για επικίνδυνο προϊόν, συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται μέσω διαδικτύου και καλεί όλους τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί με αυτά που επιλέγουν!

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων κατόπιν ενημέρωσης των ισπανικών αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων VOCATIV capsules.

Tο προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω Διαδικτύου

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης των ισπανικών αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων VOCATIV capsules.

Tο προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού έλεγχου που διενεργήθηκε από την αρμόδια αρχή της Ισπανίας, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση.

«Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρου μη εγκεκριμένου προϊόντος ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», αναφέρει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή

Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ για την ανάκληση του Ponstan! Τι ισχύει;

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του πόσιμου εναιωρήματος (σιρόπι) Ponstan 50 mg/5 ml (Αρ. Άδειας Κυκλοφορίας 60079/22-9-08) που βρίσκονται επί του παρόντος στην αγορά, ανακοίνωσε και επίσημα ο ΕΟΦ. H είδηση είχε κυκλοφορήσει από χτες!

Η ανάκληση για το σιρόπι Ponstan αποφασίστηκε λόγω δυνητικής υπέρβασης των νέων επιτρεπτών ορίων ημερήσιας έκθεσης (PDE) σε στοιχειακές προσμίξεις μολύβδου και λιθίου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία ICH Q3D, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας, αναφέρει ο ΕΟΦ. « Η εταιρεία Pfizer ΕΛΛΑΣ A.E., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Δείτε όλη την απόφαση για την ανάκληση του Ponstan

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share