Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σρι Λάνκα: Βίντεο σοκ απο την στιγμή που ο τρομοκράτης σκόρπισε το θάνατο!

Λίγο πριν ξεσπάσει ο όλεθρος!

27 Απριλίου 2019 12:21
Σρι Λάνκα: Βίντεο σοκ απο την στιγμή που ο τρομοκράτης σκόρπισε το θάνατο!

Σοκ προκαλεί το νέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας μέσα από ένα από τα ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα που έγιναν στόχος τζιχαντιστών πριν από έξι ημέρες.

Ο ανατριχιαστικά ψύχραιμος βομβιστής αυτοκτονίας είναι ο 33χρονος Ινσάφ Ιμπραχίμ.

Αν και γνωρίζει ότι μαζί του κουβαλά αρκετά εκρηκτικά για να προκαλέσει μεγάλο αριθμό θυμάτων, εντούτοις κινείται χωρίς τίποτα να προμηνύει το μακελειό που θα ακολουθήσει.

Στο παρακάτω βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, δύο από τους καμικάζι τζιχαντιστές εμφανίζονται να παίρνουν το ασανσέρ προς το εστιατόριο του ξενοδοχείου Shangri-La, όπου σε λίγα λεπτά θα πυροδοτούσαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρωπους που απολάμβαναν το πρωινό τους.

Φορώντας σακίδια στην πλάτη, οι δύο άνδρες δείχνουν να συζητούν τα δολοφονικά τους σχέδια στον ανελκυστήρα, λίγα λεπτά πριν την φονική έκρηξη.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο ένας από τους δράστες στο Shangri-La ήταν ο γιος ενός πλούσιου εμπόρου μπαχαρικών από το Κολόμπο.

Σρι Λάνκα: Nέοι πυροβολισμοί κατά των αστυνομικών που ερευνούσαν την περιοχή!

Οι αστυνομικές αρχές στην Σρι Λάνκα συνέλαβαν επτά ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης σε ένα σπίτι στην πόλη Καλμουνάι, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο του στρατού.

Την ίδια ώρα, σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις έκρηξη και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών στην παραλιακή κωμόπολη Σαμαντουράι, στα νότια της Καλμουνάι. Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι αστυνομικοί πήγαν να ερευνήσουν και δέχτηκαν καταιγισμό πυρών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Στον χώρο όπου ερευνούσαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν γιλέκα παγιδευμένα με εκρηκτικά, πυροκροτητές, μεταλλικές μπίλιες και εκρηκτικές ύλες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να σημειωθούν και νέες επιθέσεις, κυρίως εναντίον χώρων λατρείας.

Οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές στην κοινότητα Κολόμπο και ο αρχιεπίσκοπος Μάλκολμ Ραντζίτ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυριακάτικη λειτουργία δεν θα τελεστεί, μέχρι νεωτέρας.

Πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές σχεδίαζαν να πλήξουν και τεμένη σουφιστών, τους οποίους θεωρούν αιρετικούς. Σε πολλά τζαμιά, αλλά όχι σε όλα, η σημερινή προσευχή ματαιώθηκε.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε ζήτησε συγγνώμη σήμερα από τους πολίτες, εκ μέρους της κυβέρνησής του, επειδή οι αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις πολύνεκρες επιθέσεις. "Δεσμευόμαστε να ξαναχτίσουμε τις εκκλησίες μας, να αναζωογονήσουμε την οικονομία και να λάβουμε όλα τα μέτρα για να αποτρέψουμε την τρομοκρατία, με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας", έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός, αφού νωρίτερα ο πρόεδρος Μαϊθραπάλα Σιρισένα κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση επειδή δεν σταμάτησε τους τρομοκράτες.

Πρόεδρος Σρι Λάνκα: "Δεν είχα ιδέα..."

"Ανώτατοι αξιωματούχοι και αρχηγοί της αστυνομίας δεν με ενημέρωσαν για τις επικείμενες επιθέσεις", τόνισε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σρι Λάνκα, η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό 140 ατόμων τα οποία φέρεται ότι συνδέονται με την ομάδα του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποίησε τις επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της χώρας, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 253 νεκρούς.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της αστυνομίας τον ενημέρωσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του.

Τέλος, ο κ. Σιρισένα κατηγόρησε την κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε ότι έχει αποδυναμώσει την υπηρεσία πληροφοριών με το να επικεντρώνεται στη δίωξη αξιωματικών του στρατού για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια ενός εμφυλίου πολέμου με τους Ταμίλ.

Σρι Λάνκα: Kλειστές όλες οι εκλλησίες επ' αόριστον!

Όλες οι εκκλησίες των Καθολικών στη Σρι Λάνκα θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα γίνεται καμία λειτουργία μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της ασφάλειας, μετά τις επιθέσεις.

"Ακολουθώντας την συμβουλή των δυνάμεων της τάξης, θα διατηρήσουμε όλες τις εκκλησίες κλειστές", δήλωσε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι "δεν θα γίνει καμία λειτουργία μέχρι νεωτέρας".

Οι αρχές της χώρας έχουν έκτοτε ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από τις εκκλησίες, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Η χριστιανική μειονότητα στη χώρα αντιπροσωπεύει το 7% του πληθυσμού της χώρας, ενώ η πλειοψηφία είναι βουδιστές (70%).

Λίγο νωρίτερα οι αρχές είχαν κλείσει εξάλλου και την κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στο κύριο αεροδρόμιο του Κολόμπο, εξαιτίας ανησυχιών για ύποπτο όχημα, αλλά αργότερα η αρτηρία ξανάνοιξε στην κυκλοφορία καθώς αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος.

Στη Σρι Λάνκα έχει επιβληθεί κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου 500.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share