Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Επιτάφιος: Oι πιστοί μετέχουν στο πένθος για τον ενταφιασμό του Ιησού

Η κορύφωση του θείου δράματος!

26 Απριλίου 2019 20:45
Επιτάφιος: Oι πιστοί μετέχουν στο πένθος για τον ενταφιασμό του Ιησού

Η πιο ιερή ημέρα της Ορθοδοξίας, όπως πολλοί πιστεύουν πως είναι η Μεγάλη Παρασκεύη, κορυφώνεται με την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου σε κάθε ενορία όλης της Ελλάδας.

Οι πιστοί παρακολούθησαν με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια την κορύφωση του θείου δράματος με τον ενταφιασμό του Ιησού και άκουσαν τα θαυμαστά τροπάρια που ψάλλονται αυτή την ημέρα!
1. Μονή Καισαριανής: Ο πιο κατανυκτικός επιτάφιος της Αττικής γίνεται νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην Μονή Καισαριανής


2. Κέρκυρα: Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Πάσχα στην Ελλάδα, με πολύ ιδιαίτερους, παραδοσιακούς εορτασμούς και την κλασική συνάντηση όλων των επιταφίων της πόλης στην μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, την Σπιανάδα. Οι φιλαρμονικές του νησιού δίνουν τον ξεχωριστό πένθιμο τόνο στο νησί, ενώ τα φαναράκια στην Λιστόν είναι βαμμένα μοβ, στο χρώμα του πένθους.

3. Άργος

4. Ναύπλιο


5. Μονή Πεντέλης: Η Αποκαθήλωση τελέστηκε με θρησκευτική ευλάβεια στην Μονή Πεντέλης, νωρίς το πρωί

Πηγή: protothema.gr

Λάρισα: Ο εντυπωσιακός επιτάφιος με 100.000 χάντρες!

Λάρισα: Ο εντυπωσιακός επιτάφιος με 100.000 χάντρες!

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η αγάπη και η θέληση ενώθηκαν, δημιουργώντας ένα μεγαλοπρεπή Επιτάφιο στην εκκλησία Αναλήψεως του Σωτήρος, στην συνοικία του Αβέρωφ, στη Λάρισα.

Ο κύριος Δημήτρης Κοντοζήσης με την πολύτιμη βοήθεια του, καθώς οι ιερείς αλλά και οι γυναίκες της ενορίας, ενώθηκαν για πολλοστή φορά καταθέτοντας αγάπη και μεράκι για να στολίσουν τον Επιτάφιο της εκκλησίας.

Τοποθέτησαν εξαιρετικές ποικιλίες λουλουδιών και πάνω από 100.000 χάντρες.

Το αποτέλεσμα αυτής της κοινωφελούς προσφοράς μοιάζει εκπληκτικό και πλήθος πιστών της πόλης, επισκέπτονται τον ναό για να προσκυνήσουν το θεάρεστο αυτό έργο.

undefinedundefinedundefined

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share