Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ηγουμενίτσα: Ακινητοποιημένα τα οχήματα από το πρωί!

Σε απόγνωση οι ταξιδιώτες!

26 Απριλίου 2019 16:44
Ηγουμενίτσα: Ακινητοποιημένα τα οχήματα από το πρωί!

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα από τις 10 το πρωί στην Ηγουμενίτσα! Εξαιτίας της μεγάλης εξόδου για το Πάσχα το λιμάνι γέμισε ασφυκτικά με ΙΧ εκδρομέων, ενώ ο συντονισμός των Αρχών ήταν ανύπαρκτος με αποτέλεσμα στο λιμάνι να επικρατεί το αδιαχώρητο.
Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση ξέφευγε από κάθε έλεγχο, αφού η πολύωρη αναμονή των ταξιδιωτών έφερνε νεύρα και μάλιστα κάποιοι έφτασαν στο σημείο να πιαστούν στα χέρια.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι τα όσα δήλωσε. «Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αυτοκίνητα, ΚΤΕΛ και λεωφορεία με εκδρομές έχουν φρακάρει μέσα στο λιμάνι. Οι τέσσερις άνδρες του λιμενικού έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν πλέον να ελέγξουν την κατάσταση».
Οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα επιβιβαστούν στα πλοία
Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος ώστε να ενημερώσει τους ταξιδιώτες για το πού πρέπει να πάνε και πόση ώρα αναμονής θα έχουν μέχρι να επιβιβαστούν στο πλοίο για να μεταβούν στον προορισμό τους.


Ακόμα και πέντε ώρες χρειάστηκε να περιμένουν κάποιοι ταξιδιώτες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Είμαστε στο λιμάνι από τις 10 το πρωί και ακόμα περιμένουμε. Η απόγνωση του κόσμου είναι τέτοια που ορισμένοι οδηγοί έχουν εξαγριωθεί και έρχονται σχεδόν στα χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Με ένα ατελείωτο πάρκινγκ ΙΧ και λεωφορείων μοιάζει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Τελικά το πρόβλημα της αυξημένης κίνησης και του μποτιλιαρίσματος δεν ήταν μόνο στις εθνικές οδούς, αλλά και σε κάποια λιμάνια της χώρας με τους εκδρομείς του Πάσχα να πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πολύ υπομονή για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Κίνηση στου δρόμους: Κοσμοσυρροή σε εθνικές οδούς και λιμάνια

Πού υπάρχουν προβλήματα
Σε φάση κορύφωσης βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, με την κίνηση να είναι αυξημένη στους δρόμους.

Αναλυτικότερα, με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας. Πασχαλινή έξοδος: Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και Εθνικές οδούς

Σύμφωνα με την Τροχαία, από το ύψος των διοδίων Ρουπακίου της Αττικής οδού, στη Μαγούλα, αρχίζει το πρόβλημα προς Κόρινθο και συνεχίζεται και στην εθνική οδό μέχρι και την Κακιά Σκάλα.

Μικρή ανάσχεση παρατηρείται στα διόδια της Ελευσίνας, όπου λειτουργούν 25 ταμεία στο ρεύμα εξόδου για τη διευκόλυνση όσων αποχωρούν από την πρωτεύουσα.

Αυξημένη, αλλά με σταθερή ροή είναι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όπου παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων στα διόδια Αφιδνών.

Από το πρωί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, μέχρι ώρα 10:00, πέρασαν περίπου 24.000 αυτοκίνητα από την Αθηνών- Κορίνθου και περίπου 15.000 από την Αθηνών – Λαμίας.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες θα κορυφωθεί η έξοδος και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι από το πρωί στους δρόμους ενώ η κίνηση των φορτηγών απαγορεύεται στα εθνικά δίκτυα μέχρι τις 16:00.

Στα λιμάνια η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη από χθες, με την πληρότητα να αγγίζει το 100%, ενώ τεράστια είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ στον Κηφισό όπου όλα τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα σχεδόν 100%.

Όσον αφορά τους δημοφιλέστερους προορισμούς των εκδρομέων του Πάσχα για φέτος; Στο εσωτερικό είναι η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Πάρος και η Χίος. Για το εξωτερικό τη μεγαλύτερη πασχαλινή ζήτηση εμφανίζουν η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Σμύρνη.

Αυξημένη κίνηση και στα Μάλγαρα

Αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς και στα ρεύματα εξόδου από τη Θεσσαλονίκη, καθώς μεγάλος αριθμός εκδρομέων των εορτών του Πάσχα εγκαταλείπει την πόλη.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην έξοδο προς ΠΑΘΕ και κατά διαστήματα στα διόδια των Μαλγάρων ανοίγουν οι μπάρες για ελεύθερη διέλευση προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία.

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Ομαλή είναι η κυκλοφορία των οχημάτων εντός της πόλης, όπου αργότερα θα τεθούν σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας με περιορισμούς στη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο λόγω της περιφοράς Επιταφίων των Ιερών Ναών Αγίου Μηνά, Αγίου Δημητρίου, της Του Θεού Σοφίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη).

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα

Σε ισχύ βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας που θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, για το ρεύμα εξόδου.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στα εξής σημεία:

Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή του με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820), μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).
Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000), έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).
Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).
Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).



 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share