Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

Πρόεδρος Σρι Λάνκα: "Δεν είχα ιδέα..."

Τι συνέβη;

26 Απριλίου 2019 09:35
Πρόεδρος Σρι Λάνκα:

"Ανώτατοι αξιωματούχοι και αρχηγοί της αστυνομίας δεν με ενημέρωσαν για τις επικείμενες επιθέσεις", τόνισε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σρι Λάνκα, η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό 140 ατόμων τα οποία φέρεται ότι συνδέονται με την ομάδα του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποίησε τις επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της χώρας, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 253 νεκρούς.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της αστυνομίας τον ενημέρωσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του.

Τέλος, ο κ. Σιρισένα κατηγόρησε την κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε ότι έχει αποδυναμώσει την υπηρεσία πληροφοριών με το να επικεντρώνεται στη δίωξη αξιωματικών του στρατού για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια ενός εμφυλίου πολέμου με τους Ταμίλ.

Σρι Λάνκα: Kλειστές όλες οι εκλλησίες επ' αόριστον!

Σρι Λάνκα: Kλειστές όλες οι εκλλησίες επ' αόριστον!

Όλες οι εκκλησίες των Καθολικών στη Σρι Λάνκα θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα γίνεται καμία λειτουργία μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της ασφάλειας, μετά τις επιθέσεις.

"Ακολουθώντας την συμβουλή των δυνάμεων της τάξης, θα διατηρήσουμε όλες τις εκκλησίες κλειστές", δήλωσε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι "δεν θα γίνει καμία λειτουργία μέχρι νεωτέρας".

Οι αρχές της χώρας έχουν έκτοτε ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από τις εκκλησίες, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Σρι Λάνκα: Kλειστές όλες οι εκλλησίες επ' αόριστον!

Η χριστιανική μειονότητα στη χώρα αντιπροσωπεύει το 7% του πληθυσμού της χώρας, ενώ η πλειοψηφία είναι βουδιστές (70%).

Λίγο νωρίτερα οι αρχές είχαν κλείσει εξάλλου και την κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στο κύριο αεροδρόμιο του Κολόμπο, εξαιτίας ανησυχιών για ύποπτο όχημα, αλλά αργότερα η αρτηρία ξανάνοιξε στην κυκλοφορία καθώς αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος.

Στη Σρι Λάνκα έχει επιβληθεί κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου 500.

Τραγωδία χωρίς τέλος: Νέα έκρηξη στη Σρι Λάνκα!

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα (25/4) στην πόλη Πουγκόντα, ανατολικά του Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν θύματα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Εν συνεχεία, ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την έκρηξη, σε άδειο οικόπεδο πίσω από το δικαστήριο της πόλης, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

«Έγινε μια έκρηξη πίσω από το δικαστήριο, διεξάγουμε έρευνα», είπε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως αυτή η έκρηξη δεν ήταν ελεγχόμενη, όπως άλλες που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Στη Σρι Λάνκα έχει επιβληθεί κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου 500.

Οι Αρχές, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησαν σε άλλες 16 συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις, αυξάνοντας τον αριθμό των κρατουμένων που ανακρίνονται στους 76.

Στελέχη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) των ΗΠΑ και απεσταλμένοι της Interpol βρίσκονται στη νήσο και βοηθούν στις έρευνες.

Χθες Τετάρτη (24/4) ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα απαίτησε δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να του υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, αφού κατηγορήθηκαν ότι απέκρυψαν πληροφορίες για τις επιθέσεις που είχαν λάβει από το εξωτερικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share