Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φρίκη: Κακοποίησαν παιδί με σύνδρομο Down στο Νοσοκομείο Παίδων!

Σοκ!

25 Απριλίου 2019 19:46
Φρίκη: Κακοποίησαν παιδί με σύνδρομο Down στο Νοσοκομείο Παίδων!

Μία νέα καταγγελία για υπόθεση βίας και συγκεκριμένα κακοποίηση παιδιού με σύνδρομο Down στο Νοσοκομείο Παίδων ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Οι εργαζόμενοι του Παίδων με επιστολή τους προς την διοίκηση και τις νομικές και κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείου, τους εισαγγελείς ανηλίκων, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταγγέλλουν ότι δύο από τα 40 περίπου εγκαταλελειμμένα παιδάκια που ζουν στο νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, ηλικίας οκτώ και εννέα ετών, χτύπησαν ένα άλλο εγκαταλελειμμένο πεντάχρονο παιδάκι στο σώμα και στο πρόσωπο.


«Σε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα, τη φροντίδα και προστασία ανηλίκων, κρίνουμε εντελώς απαράδεκτη την προχειρότητα και την κατ’ επίφαση αντιμετώπιση του, μέσω της κακής διαχείρισης και χρήσης δομών που υπηρετούν άλλη αποστολή, όπως τα νοσοκομεία. Τα γεγονότα συγκλίνουν στην ανάγκη για τον σχηματισμό δομών φιλοξενίας για το παρόν και για βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής προς άμβλυνση του φαινομένου του επισφαλούς ανηλίκου στο μέλλον» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους τόσο ως προς τους χρόνους εφαρμογής του σχεδιασμού των τριών υπουργείων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατόπιν κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τους οποίους θα δημιουργηθούν δύο ξενώνες με προγράμματα και συνέργειες εξπρές μέχρι τον Ιούνιο.

«Αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στην συνεχιζόμενη κακοποίηση και αποστέρηση των βασικών δικαιωμάτων των παιδιών που βρίσκονται στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή» τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Θήβα: Στη φυλακή ο παιδίατρος που ασέλγησε σε κοριτσάκι!

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 64χρονος Διευθυντής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Θηβών, που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών...

Προφυλακίστηκε, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα ο 64χρονος γιατρός που σόκαρε το Πανελλήνιο με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Εκτός από το 8χρονο κοριτσάκι στο οποίο ασέλγησε προχθές, όπως κατήγγειλε η μητέρα του, ο γιατρός φέρεται να το είχε κάνει και στο παρελθόν, αφού μία κοπέλα 27 χρονών παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα περιοχής της Αττικής όπου διαμένει και κατήγγειλε ότι και η ίδια είχε πέσει θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του συγκεκριμένου γιατρού στο Νοσοκομείο της Θήβας, όταν ήταν 13 ετών.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση που πήραν οι δικαστικού λειτουργοί και έτσι ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Θηβών, παίρνει Πασχαλιάτικα το δρόμο για τη φυλακή.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγική ιστορία: Πατέρας κατηγορήθηκε πως έκαψε τα παιδιά του και εκτελέστηκε!

Φωτιά στα Σπάτα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share