Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σας αφορά: Έρχεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 8.933 ανέργους από τον ΟΑΕΔ!

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε!

25 Απριλίου 2019 15:35
Σας αφορά: Έρχεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 8.933 ανέργους από τον ΟΑΕΔ!

Έρχεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ για 8.933 ανέργους, σύμφωνα με προκήρυξη του υπουργείου Εργασίας!

Νέο κύκλο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας προκηρύσσει το υπουργείο Eργασίας σε «56 δήμους και 37 υπηρεσίες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών».

Σήμερα αναρτήθηκε ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης ανέργων ο Πίνακας Αποκλειομένων, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά στο http://www.oaed.gr/.

Η κατάρτιση και των δύο πινάκων πραγματοποιήθηκε με βάση τα κριτήρια της αντίστοιχης Δημόσιας Πρόσκλησης Νo 03/2019, όπως αυτή είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ.

Η δράση, διάρκειας 8 μηνών, απευθύνεται σε 8.933 ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ και στοχεύει στην επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

Οι αμοιβές των ωφελούμενων του προγράμματος έχουν διαμορφωθεί με βάση τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους έως 25 ετών, ενώ η δράση συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

ΟΑΕΔ: Δώρο Πάσχα 2019- Πότε θα καταβληθεί!

Το δώρο του Πάσχα καταβάλλεται στους εργαζόμενους πάντα μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ οι άνεργοι απο τον ΟΑΕΔ θα το λάβουν στις 18 και 19 Απριλίου!

Χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα, από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Να σας θυμήσουμε Θρίλερ: Κόβεται το Δώρο Πάσχα λίγο πριν καταβληθεί!

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα που έλαβαν επίδομα ανεργίας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share