Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Τραγική ιστορία: Πατέρας κατηγορήθηκε πως έκαψε τα παιδιά του και εκτελέστηκε!

Ενισχύονται οι αναφορές πως ήταν αθώος!

25 Απριλίου 2019 14:31
Τραγική ιστορία: Πατέρας κατηγορήθηκε πως έκαψε τα παιδιά του και εκτελέστηκε!

Τι ήταν άραγε ο Cameron Todd Willingham; Ένας δολοφόνος που έκαψε τα τρία του παιδιά ή ένας συντετριμμένος πατέρας, που καταδικάστηκε από λάθος;

Ο Willingham εκτελέστηκε στο Τέξας τον Φεβρουάριο του 2004, δώδεκα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο των τριών παιδιών του στη φωτιά.

Τώρα, όπως γράφει η εφημερίδα Mirror, μία νέα ταινία με τίτλο «Trial By Fire» επανεξετάζει τους ισχυρισμούς πως ο Willingham εκτελέστηκε ενώ ήταν αθώος.

Ο νεαρός πατέρας που βρισκόταν στο σπίτι όταν ξέσπασε η φωτιά κατηγορείται πως είναι εκείνος που την προκάλεσε. Έκαναν λόγο για σαφείς ενδείξεις εμπρησμού στο σπίτι καταλήγοντας πως η φωτιά του 1991 δεν ήταν ατύχημα αλλά είχε προκληθεί από τον Willingham.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο άνδρας συμπεριφερόταν παράξενα στη διάρκεια της φωτιάς, μετακινώντας, για παράδειγμα, το αυτοκίνητο της οικογένειας ενώ τα παιδιά καίγονταν στο σπίτι.

Ο Willingham κατηγορήθηκε πως προκάλεσε τη φωτιά και σκότωσε τα παιδιά για να καλύψει την κακοποίηση των τριών κοριτσιών του- αν και οι νεκροψίες δεν έδειξαν σημάδια κακοποίησης.

Στη φυλακή ο Willingham φέρεται να ομολόγησε, σύμφωνα με συγκρατούμενό του που έδινε πληροφορίες με στόχο τη μείωση της ποινής του.

Αργότερα ο συγκρατούμενός του που είχε μεταφέρει τα περί ομολογίας του είπε πως ίσως είχε κάνει λάθος.

Τραγικό: Πατέρας έβαζε σε κλουβί το παιδί του για να εκδικηθεί την πρώην του!

Οργισμένες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός μωρού 20 μηνών στην Κίνα, το οποίο ο πατέρας του κατ’εξακολούθηση κακοποιούσε με στόχο να εκδικηθεί τη μητέρα του και πρώην σύζυγό του.

Ο Xu Qian αφού κλείδωσε την κόρη του σε ένα μεταλλικό κλουβί σκύλου, τη φωτογράφισε να κλαίει και έστειλε τις φωτογραφίες στην πρώην σύζυγό του. Στις φωτογραφίες ο ίδιος φαίνεται να ποδοπατάει το πρόσωπο του μωρού, το οποίο φέρει μώλωπες και πληγές στα χέρια και τα πόδια.

Η μητέρα του παιδιού Xu Ting καταγγέλλει πως είχε κάνει αναφορά στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο, η υπόθεσή τους είχε μπει στο αρχείο αφού απέδωσαν τη συμπεριφορά του άνδρα στο «άγχος». «Μου είπαν πως οι άνδρες είναι αγχωμένοι και οι γυναίκες πρέπει να δείχνουν κατανόηση. Στην αστυνομία είναι όλοι άνδρες, οπότε βοηθούν άνδρες», τόνισε χαρακτηριστικά η μητέρα του παιδιού, προσθέτοντας πως «με κακοποιούσε συχνά και κάθε φορά φώναζα τους αστυνομικούς, οι οποίοι μόνο έκριναν και έκαναν κατήχηση».

μωρό στο κλουβί

Παρά την αρχική αδιαφορία, οι αρχές άρχισαν να ερευνούν το περιστατικό, όταν πήρε διαστάσεις και μετά την κυκλοφορία μέσω social media των εικόνων του κακοποιημένου παιδιού.

Ο ίδιος ο πατέρας παραδέχτηκε πως έστελνε τις φωτογραφίες στην πρώην σύζυγό του για να την πικάρει.

Παραμένει άγνωστο προς το παρόν αν θα του αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού, το οποίο μετά το διαζύγιο ζούσε μαζί του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share