Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Δρακόντια μέτρα στο ΟΑΚΑ!

Τι συνέβη;

25 Απριλίου 2019 13:49
Δρακόντια μέτρα στο ΟΑΚΑ!

ΕΛ.ΑΣ. και διοίκηση του ΟΑΚΑ συναντήθηκαν για να μελετήσουν τα του τελικού Κυπέλλου, αφού άνευ εκπλήξεως ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα συναντηθούν για τρίτη χρονιά στο τελευταίο ραντεβού της διοργάνωσης.

Από τη μία πλευρά, η Ελληνική Αστυνομία επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ θεωρώντας δεδομένη την παρουσία του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τρίτη χρονιά στη σειρά. Ωστόσο, υπάρχουν… εκκρεμότητες: οι σημερινές ρεβάνς του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ που θα αρχίσει στις 16.00 στην Τρίπολη και εν συνεχεία της Λαμίας με την ΑΕΚ (ώρα έναρξης 18.00).

Αναμφίβολα το έργο των γηπεδούχων είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού είχαν ηττηθεί αμφότεροι με 2-0 στα πρώτα ματς της Τούμπας και του ΟΑΚΑ. Αλλά επειδή το κύπελλο είναι η διοργάνωση των εκπλήξεων, ουδείς μπορεί να θεωρήσει δεδομένη την πρόκριση στον τελικό των δύο φαβορί. Στην Τρίπολη, ο Λουτσέσκου θα έχει δύσκολο έργο, αφού θα πρέπει να «μαζέψει» το μυαλό των παικτών του, μετά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Να σημειώσουμε πως ο Αστέρας έχει πολύ καλή παράδοση στα εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, αφού τον έχει νικήσει στις 10 από τις 16 φορές που τον υποδέχθηκε. Η δε Λαμία βρίσκει πολύ εύκολα δίχτυα στα εντός έδρας ματς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως έχει σκοράρει στους 10 από τους 11 αγώνες που έχει δώσει τον τελευταίο χρόνο στην έδρα της.

Πάντως, τελευταία φορά που αποκλείστηκε μία ομάδα η οποία είχε νικήσει με 2-0 στο πρώτο ματς, ήταν την περίοδο 2016-17. Ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας». Αλλά στη ρεβάνς της Τούμπας επικράτησε με 4-0 και προκρίθηκε. Επιπλέον, τα τελευταία 12 χρόνια το κύπελλο το κατακτά μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την περίοδο 2006-07 είχε πάρει το κύπελλο η ΑΕΛ και έκτοτε κυριαρχούν τα φαβορί.

Στα εξωαγωνιστικά, η αστυνομία πρότεινε να δοθούν στους φιναλίστ από 15.000 εισιτήρια, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε συνάντηση της διοίκησης του ΟΑΚΑ και των υπευθύνων της αστυνομίας κατατέθηκε η συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα μεταφερθεί στην ΕΠΟ και στις δύο ομάδες που θα προκριθούν στον τελικό. Υπενθυμίζουμε πως στον περυσινό τελικό του ΟΑΚΑ, όπου είχαν παίξει ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για δεύτερη χρονιά στη σειρά (το 2017 είχαν αναμετρηθεί στον Βόλο όπου έγιναν σοβαρότατα επεισόδια) είχαν πάρει από 17.196 εισιτήρια.

Παράλληλα, η αστυνομία έχει ζητήσει να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πρώτον, να τοποθετηθεί σταθερή κατασκευή πλέξιγκλας μεταξύ των θυρών 3 και 5, καθώς και στις θύρες 23 και 31, ώστε να μην είναι εφικτή η είσοδος θεατών στον αγωνιστικό χώρο. Επιπλέον, να τοποθετηθεί συρματόπλεγμα τύπου «NATO» στο έδαφος της τάφρου και αγκαθωτά σύρματα πάνω από τα πλέξιγκλας ώστε να είναι αδύνατη η υπερπήδησή τους. Και τέλος να τοποθετηθεί μεταλλική ράμπα στη θύρα 9, που θα εξασφαλίζει την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share