Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τραγωδία χωρίς τέλος: Νέα έκρηξη στη Σρι Λάνκα!

Ανείπωτη τραγωδία...

25 Απριλίου 2019 09:19
Τραγωδία χωρίς τέλος: Νέα έκρηξη στη Σρι Λάνκα!

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα (25/4) στην πόλη Πουγκόντα, ανατολικά του Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν θύματα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Εν συνεχεία, ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την έκρηξη, σε άδειο οικόπεδο πίσω από το δικαστήριο της πόλης, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

«Έγινε μια έκρηξη πίσω από το δικαστήριο, διεξάγουμε έρευνα», είπε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως αυτή η έκρηξη δεν ήταν ελεγχόμενη, όπως άλλες που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Στη Σρι Λάνκα έχει επιβληθεί κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου 500.

Οι Αρχές, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησαν σε άλλες 16 συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις, αυξάνοντας τον αριθμό των κρατουμένων που ανακρίνονται στους 76.

Στελέχη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) των ΗΠΑ και απεσταλμένοι της Interpol βρίσκονται στη νήσο και βοηθούν στις έρευνες.

Χθες Τετάρτη (24/4) ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα απαίτησε δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να του υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, αφού κατηγορήθηκαν ότι απέκρυψαν πληροφορίες για τις επιθέσεις που είχαν λάβει από το εξωτερικό.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Νέο βίντεο του τρομοκράτη στο εστιατόριο του ξενοδοχείου λίγο πριν την επίθεση!

Ο Ινσάφ Ιμπραχίμ, ένας από τους βομβιστές που σκόρπισαν τον θάνατο την περασμένη Κυριακή,στη Σρι Λάνκα, στέκεται ανάμεσα στα τραπέζια του εστιατορίου Taprobane, στο ξενοδοχείο Cinnamon Grand.

Δίπλα του, δεκάδες πελάτες του ξενοδοχείου απολαμβάνουν το πρωινό τους, ανυποψίαστοι ότι ο μελαμψός άνδρας που στέκεται κοντά τους, περιμένοντας νευρικά, πρόκειται να δώσει σε λίγες στιγμές τέλος στη ζωή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές της Σρι Λάνκα δεν έχουν ανακοινώσει τις ταυτότητες των βομβιστών, όμως τα ονόματα των αδελφών αναφέρονται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο πατέρας τους, ο Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, έχει συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών.

Απίστευτες εικόνες από το εργοστάσιο όπου οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν την επίθεση στη Σρι Λάνκα!

Απίστευτες είναι οι εικόνες από το εργοστάσιο όπου οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν την επίθεση στη Σρι Λάνκα! Το εκρηκτικό "Μητέρα του Σατανά" που χρησιμοποιήθηκε σε επιθέσεις "έγιναν σε εργαστήριο που ανήκε σε έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας"!

Αυτό είναι το εργοστάσιο όπου οι επιθέσεις της Κυριακής του Πάσχα ήταν ηγετικές και οι βόμβες αυτοκτονίας της «μητέρας του Σατανά» πιστεύεται ότι έχουν χτιστεί, το MailOnline μπορεί να αποκαλύψει.

Το εργοστάσιο χαλκού, στο Wellampitiya, ένα βορειοανατολικό προάστιο του Colombo, ανήκε στον «ήρεμο και αφοσιωμένο» Inshaf Ahamad, ο οποίος θεωρείται ότι έχει ανατινάξει σε ένα ξενοδοχείο που συχνάζουν από αλλοδαπούς στη θηρία.

Ο αδελφός του Inshaf δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας οδήγησε ένα ολοκαίνουργιο λευκό Land Cruiser και προήλθε από μεσαία τάξη.

Το εργοστάσιο χαλκού στην Wellampitiya, ένα προάστιο του Colombo, εισήχθη από την αστυνομία στη Σρι Λάνκα χθες το βράδυ.

Τουλάχιστον 290 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 500 τραυματίστηκαν μετά από οκτώ εκρήξεις που έπληξαν ξενοδοχεία και εκκλησίες την Κυριακή του Πάσχα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share