Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Ο Αύγουστος Κορτώ συνεχίζει την κόντρα με τον Χειμωνά!

Απαντά για την απόπειρα αυτοκτονίας με μια φράση..

25 Απριλίου 2019 08:15
Ο Αύγουστος Κορτώ συνεχίζει την κόντρα με τον Χειμωνά!

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη πασίγνωστου Έλληνα για την απόπειρα αυτοκτονίας και το στίγμα των ψυχικών ασθενειών! Ο Αύγουστος Κορτώ συνεχίζει την κόντρα με τον Χειμωνά και απαντά για την απόπειρα αυτοκτονίας με μία μόνο φράση..

Η απάντηση του Κορτώ ήρθε αργά το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, με ένα σύντομο post στη σελίδα του στο Facebook. Ο συγγραφέας έγραψε, χωρίς να κατονομάζει τον κ. Χειμωνά: «Η χυδαιότητα πληγώνει την αλήθεια όσο το φτέρνισμα το βουνό».

Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα μεταξύ Αύγουστου Κορτώ και Θανάση Χειμωνά. Ο κ. Χειμωνάς προχώρησε σε ένα ατυχές σχόλιο στο Facebook, με το οποίο στηλίτευε την απόφαση του Κορτώ να αποκαλύψει πως είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πριν από ενάμιση χρόνο.

Αύγουστος Κορτώ αυτοκτονία

Θυμίζουμε πως ο Αύγουστος Κορτώ είχε μιλήσει για το πρόβλημα διπολικής διαταραχής με το οποίο έχει διαγνωσθεί και περιέγραψε την απόπειρα αυτοκτονίας που λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, Θανάσης Χειμωνάς, σχολίασε λίγο αργότερα: «Αγαπητοί φίλοι. Πριν λίγο έκανα απόπειρα αυτοκτονίας επειδή ήμουν χάλια κι έτσι. Θα ποστάρω σχετική φωτό στις 26 Μαϊου για να με ψηφίσετε στις εκλογές. Σας μερσώ».

Παρότι, ο υποψήφιος του Ποταμιού επανήλθε με διευκρινίσεις για τον σκοπό της ανάρτησής του, υπερασπίστηκε των πράξεών του, καθώς «χυδαία» την εκμετάλλευση ενός τόσο σοβαρού θέματος για συλλογή like.

Δείτε την ανάρτηση του:

Αύγουστος Κορτώ αυτοκτονία

Απόπειρα αυτοκτονίας για πασίγνωστο Έλληνα! - Οι ψυχικές ασθένειες που τον οδήγησαν στην... τραγωδία!

Αύγουστος Κορτώ αυτοκτονία

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πασίγνωστου Έλληνα για την απόπειρα αυτοκτονίας και το στίγμα των ψυχικών ασθενειών!

Είναι ένα από τα ελάχιστα δημόσια πρόσωπα στην Ελλάδα που μιλούν ανοιχτά για τις ψυχικές ασθένειες που τους ταλαιπωρούν. Σε βιβλία, σε ομιλίες, σε social media.

Επειδή μιλούν βέβαια για αυτές δεν σημαίνει ότι βρίσκονται πάντα πίσω τους, αφού μία ψυχική νόσος θέλει συνεχή δουλειά ώστε να αντιμετωπιστεί.

Αύγουστος Κορτώ αυτοκτονία

Ούτε και τώρα όμως, στην πιο δύσκολή του ώρα, ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, απέκρυψε την περίπτωσή του.

Σε μία ανάρτηση – γροθιά στο στομάχι στο προσφιλές του Facebook, ο αγαπημένος συγγραφέας γνωστοποίησε την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει έναν χρόνο πριν,δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφία από τη νοσηλεία του.

«Απέφευγα να μιλήσω για την απόπειρα, και δεν τολμούσα να αντικρίσω τη φωτογραφία του σακατεμένου μου εαυτού – γιατί με κατέτρυχε η ντροπή που επί αιώνες τυραννούσε (κι εξακολουθεί να τυραννά) τους ψυχικά νοσούντες: το στίγμα κι η σιωπή, η αίσθηση ότι ευθύνεσαι για την αρρώστια σου, η άδικη, παράλογη, απάνθρωπη ενοχή για μια πράξη που δεν ήταν παρά ένα δραματικό σύμπτωμα μιας νόσου πέρα από τον έλεγχό σου» έγραψε στο ποστ του.

Και προέτρεψε όλους τους ψυχικά νοσούντες στην πιο σημαντική πράξη: Μιλήστε για την αρρώστια σας. Ζητήστε τη βοήθεια φίλων, γνωστών, συγγενών – πάνω απ’ όλα, τη βοήθεια γιατρού.

Η κατάθλιψή σας, η υπομανία, η ψύχωση, ο αυτοκτονικός ιδεασμός, δεν είναι παρά συμπτώματα μιας ψυχικής νόσου. Θα ντρεπόταν ποτέ ένας καρκινοπαθής για τη νεοπλασία του, ένας διαβητικός για το ασθενικό πάγκρεας με το οποίο γεννήθηκε; Καμιά ντροπή: ό,τι νοσεί, είναι ζωντανό – κι άρα μπορεί να ζήσει καλύτερα.

Αύγουστος Κορτώ αυτοκτονία

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share