Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός 3,7 ρίχτερ στη Σητεία!

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 5:51 τα ξημερώματα!

25 Απριλίου 2019 07:15
Σεισμός 3,7 ρίχτερ στη Σητεία!

Ασθενή σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ βορειοδυτικά της Σητείας κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 36χλμ. βορειοδυτικά της Σητείας στην Κρήτη και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 22χλμ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 5:51 τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης.

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ινδία!

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ έπληξε την βορειοανατολική πολιτεία Αρουνατσάλ Πρατσέλ της Ινδίας, εκεί όπου κατοικούν τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια πολίτες.

Ειδικότερα, ο σεισμός καταγράφηκε στις 20:15 το βράδυ, τοπική ώρα. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 41 χιλιόμετρα (25 μίλια) βορειοδυτικά της πόλης Αλόνγκ και 175 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ιταναγκάρ και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων (6.2 μίλια).


Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η σεισμική δόνηση ήταν από τις πιο ισχυρές που έχουν αισθανθεί και περιγράφουν το πώς βγήκαν από τις οικίες τους έντρομοι. Από τα στοιχεία του Αμερικανικού Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τουλάχιστον έξι εκατομμύρια τρομοκρατήθηκαν από τα 5,9 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στα σύνορα με το Θιβέτ, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία έγινε αισθητός και στη Μιανμάρ.

Από τον σεισμό δεν καταγράφηκαν μεγάλες υλικές ζημιές ή θύματα, ωστόσο υπήρξαν υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο της πολιτείας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός: 4,4 Ρίχτερ στο Περού!

Σεισμός στην Ζάκυνθο!

Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Ταϊβάν!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share