Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Τουλάχιστον 50 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες που έχουν σαρώσει τη Νότια Αφρική! (Video)

Σωστικά συνεργεία αναζητούν πυρετωδώς επιζώντες!

24 Απριλίου 2019 14:47
Τουλάχιστον 50 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες που έχουν σαρώσει τη Νότια Αφρική! (Video)

Πάνω από 50 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές σε νότιες και ανατολικές περιοχής της Νοτίου Αφρικής.

Σωστικά συνεργεία αναζητούν πυρετωδώς επιζώντες στα ερείπια κατεδαφισμένων κτιρίων σε παράκτιες περιοχές της επαρχίας KwaZulu-Natal, που θρηνεί 51 νεκρούς.

πλημμύρες Αφρική

Στην περιοχή επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα επί μέρες, αλλά οι Αρχές δεν περίμεναν τέτοιες κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις το βράδυ της Δευτέρας.

«Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες πλημμύρες, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στα θεμέλια κτιρίων που κατέρρευσαν», είπε ο Λένοξ Μαμπάσο, εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών, προσθέτοντας ότι κάποιοι άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Σε άλλα σημεία κτίρια και σπίτια παρασύρθηκαν από όγκους λάσπης, ενώ έχουν αποκλειστεί μεγάλες οδικές αρτηρίες μέσα και γύρω από το λιμάνι του Ντέρμπαν από τις πλημμύρες.

Την περασμένη εβδομάδα 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ακολουθίας της Μεγάλης Εβδομάδας των καθολικών, όταν κατέρρευσε ναός στην επαρχία KwaZulu-Natal μετά από σφοδρές βροχές και ανεμοθύελλα.

Τραγωδία στην Νότια Αφρική: Κατέρρευσε εκκλησία και σκοτώθηκαν 13 άτομα!

Τραγωδία συνέβη στην Νότια Αφρική όταν εκκλησία κατέρρευσε και είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν13 άτομα και να τραυματιστούν άλλοι 16 άνθρωποι..

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην εκκλησία της πόλης Ντλανγκούμπ, στην επαρχία ΚουαΖούλουο Νατάλ.

Δεκατρείς πιστοί μιας εκκλησίας Πεντηκοστιανών σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα άλλοι τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε ένας τοίχος του ναού κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας, στη βορειοανατολική πλευρά της Νότιας Αφρικής.

Νότια Αφρική

"Οι πιστοί κοιμήθηκαν μέσα στο κτήριο μετά το πέρας της λειτουργίας, γύρω στις 10 το βράδυ της Πέμπτης", εξήγησε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τεμπέκα Μπέλε. "Επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και έβρεχε πολύ και οι τοίχοι κατέρρευσαν. Τα θύματα είναι δώδεκα γυναίκες και ένα αγόρι", διευκρίνισε.

Ο ένας από τους τούβλινους τοίχους της εκκλησίας γκρεμίστηκε τελείως.

Από τα ξημερώματα, πολλοί πιστοί και κάτοικοι της πόλης έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής για να βοηθήσουν. Κάτω από τα χαλάσματα βρέθηκαν 16 άνθρωποι που έφεραν τραύματα.

"Δεν είχαμε τηλέφωνο, έτσι έτρεξα μέχρι το αστυνομικό τμήμα για να ενημερώσω τις αρχές. Έφτασαν πολύ γρήγορα", είπε ο πάστορας Πι Σιμπίγια.

"Δεν το πιστεύω αυτό που συνέβη. Έχω σοκαριστεί, όπως και οι συνάδελφοί μου. Μου τηλεφωνούν και μου στέλνουν μηνύματα, λες κι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει όσα έγιναν", σχολίασε ένας συνάδελφος μιας γυναίκας που σκοτώθηκε.

Η υπουργός Εργασίας της επαρχίας ΚουαΖούλου Νατάλ, Μίλντρεντ Όλιφαντ, που είναι μέλος της εκκλησίας αυτής, θα συμμετάσχει σήμερα στη λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων. "Είναι σκληρό και πραγματικά φρικτό, όμως ξέρουμε ότι ο Θεός έχει τους λόγους του. Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουμε αν το κτίριο πληρούσε τους κανονισμούς ή αν υπήρχαν προβλήματα", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share