Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νιγηρία: Συνέλαβαν τρεις Ελληνες ως πειρατές!

Κατηγορούνται για λαθρεμπόριο όπλων!

24 Απριλίου 2019 10:55
Νιγηρία: Συνέλαβαν τρεις Ελληνες ως πειρατές!

Για λαθρεμπορίου όπλων και της κλοπής αργού πετρελαίου κατηγορούνται τρεις Ελληνες που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες στη Νιγηρία και οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για πειρατές!

Οι συλληφθέντες κίνησαν τις υποψίες της Ακτοφυλακής της Νιγηρίας και του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούν στην περιοχή. Μετά από επιχείρηση εντοπίστηκαν τέσσερα τουφέκια Bernelli M-1, περίπου 1.000 σφαίρες και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός. Το αργό πετρέλαιο φέρεται πως κλάπηκε από το εμπορικό πλοίο «NNS Centenary» και ένα πλοιάριο της Ακτοφυλακής της Νιγηρίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι τρεις Ελληνες άνηκαν στο προσωπικό ασφαλείας του πλοίου και φρουρούσαν, ακόμη και με τη χρήση όπλων, το πλοίο και το φορτίο από τους πειρατές.

Οι νιγηριανές αρχές κατηγορούν τους τρεις Ελληνες πως αντί να προστατεύουν ο πλοίο, άλλαξαν «στρατόπεδο» και εκτιμούν πως πρόκειται για πειρατές. Μάλιστα, σημειώνουν ότι από τον έλεγχο κανείς από συλληφθέντες δεν βρίσκεται νόμιμα στη χώρα.

«Εντοπίστηκαν 19 ύποπτοι στο πλοίο. Στην πρώτη επαφή που είχαμε, το πλήρωμα επιχείρησε να μας πείσει ότι το πλοίο ήταν πολεμικό. Ο καπετάνιος µάς είπε ότι έκαναν περιπολία και περίμεναν ένα εμπορικό πλοίο. Τον ρωτήσαμε αν στο πλοίο υπήρχαν όπλα ή άλλο στρατιωτικό υλικό και μας απάντησε αρνητικά. Οταν επιβιβαστήκαμε, εντοπίσαμε τα άτομα που συνελήφθησαν», είπε.

«Δεν µας έδωσαν εξηγήσεις για τους λόγους που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο και γι’ αυτό αποφασίσαμε να τους συλλάβουμε. Νωρίτερα είχαν απενεργοποιήσει τα συστήματα εντοπισμού τους για να µας δυσκολέψουν, αλλά έχουμε τα κατάλληλα μέσα και κανένας παράνομος δεν μπορεί να κρυφτεί στη θάλασσά μας», πρόσθεσε

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Aναζητείται οπλισμένη 18χρονη!

Είκοσι σχολεία του Κολοράντο στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το Λύκειο Κόλουμπαϊν, όπου το 1999 δύομαθητές σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν!

Την Τρίτη τέθικαν σε κατάσταση συναγερμού αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι καταζητούν μια γυναίκα "οπλισμένη"!

Το FBI και οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του πληθυσμού για τον εντοπισμό της νεαρής αυτής κοπέλας, η οποία εθεάθη την Δευτέρα το βράδυ στην πολιτεία του Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ.

Οι μαθητές περίπου 20 σχολείων στον τομέα αυτόν περιορίστηκαν χθες στον χώρο του εκπαιδευτικού τους ιδρύματος, ανακοίνωσαν επίσης οι σχολικές αρχές.υπόθεση

"Όλοι οι μαθητές και τα σχολικά ιδρύματα είναι ασφαλή. Οι μαθητές θα σχολάσουν κανονικά", έγραψε το απόγευμα στο Twitter η Jeffco Public Schools, ανακοινώνοντας παράλληλα μια ενίσχυση της ασφάλειας στα σχολεία της περιοχή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share