Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σκύλος εκπαιδευμένος στην ανίχνευση ναρκωτικών ανακάλυψε εξαιρετικά επικίνδυνο ναρκωτικό!

Ο 48χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα!

24 Απριλίου 2019 10:08
Σκύλος εκπαιδευμένος στην ανίχνευση ναρκωτικών ανακάλυψε εξαιρετικά επικίνδυνο ναρκωτικό!

Ο εκπαιδευμένος σκύλος στην ανίχνευση ναρκωτικών “Άτλας” βρληκε 614 γραμμάρια ηρωίνης κρυμμένα σε ειδική κρύπτη κάτω από την μπαταρία του οχήματος ενός 48χρονου Έλληνα καταζητούμενου, κατά την είσοδό του στη χώρα από τη Βουλγαρία.

Πρόκειται για τραμαδόλη, ένα οπιοειδές αναλγητικό που χρησιμοποιείται κατά των παθήσεων του κεντρικού νευρικού συστήματος για τη θεραπεία μέτριων ως και έντονων πόνων.

Όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών συνέλαβαν τον 48χρονο, διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Πολυγύρου για διακίνηση ναρκωτικών. Στη συνέχεια, έκαναν έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου ανακάλυψαν άλλες επτά συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 254,2 γραμμαρίων, δυο συσκευασίες με τραμαδόλη βάρους 685 γραμμαρίων, μία υδραυλική πρέσα και μία συσκευή πρόσμιξης που χρησιμοποισε για τη νόθευση των ναρκωτικών.

Ο 48χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με βαριές κατηγορίες για εισαγωγή στην χώρα και μεταφορά ναρκωτικών νε σκοπό την διακίνηση σε βαθμό κακουργήματος και παράνομη οπλοκατοχή.

Φρίκη στο Μεξικό: Ανακάλυψαν κρυφό ομαδικό τάφο με δεκάδες πτώματα!

Το μακάβριο εύρημα με τους ομαδικούς τάφους βρέθηκε στο κεντρικό τμήμα της Πολιτείας Βερακρούς στο Μεξικό, που δοκιμάζεται από τη βία των καρτέλ των ναρκωτικών.

«Η τοποθεσία έχει ήδη αποκλειστεί, με εντολή της εισαγγελίας, κι έπειτα από μια πρώτη εξέταση με τη χρήση τεχνολογικών μέσων εντοπίστηκαν 36 μυστικοί τάφοι αφού ερευνήθηκε σε πρώτη φάση το 10% της έκτασης», ανέφερε εισαγγελέας της Βερακρούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο εισαγγελέας διευκρίνισε πως δεν θα δώσει την ακριβή τοποθεσία, για «την ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται για την εκταφή των λειψάνων» των ανθρώπων που θάφτηκαν κρυφά εκεί.

Πηγή προσκείμενη στον μεξικανικό στρατό, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «μπορεί να υπάρχουν έως και 200 πτώματα» θαμμένα στην τοποθεσία.

Πόλεμος για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών.

Πάνω από 40.000 άνθρωποι είναι σήμερα αγνοούμενοι στο Μεξικό, χώρα που σπαράσσεται από κύμα βίας που συνδέεται με τη δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος, ειδικά μετά την προεδρία του Φελίπε Καλδερόν, που το 2006 κήρυξε «πόλεμο» εναντίον των καρτέλ, αναπτύσσοντας τις ένοπλες δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας για να πατάξει τις συμμορίες.

Έκτοτε περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό, κατά επίσημα στοιχεία, που δεν διευκρινίζουν όμως πόσοι εξ αυτών ήταν μέλη συμμοριών και σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στις μαφιόζικες οργανώσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share