Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Σρι Λάνκα: Νέα βόμβα εντόπισαν οι αρχές!

Bρέθηκε κοντά στον κινηματογράφο «Savoy» του Κολόμπο!

24 Απριλίου 2019 08:58
Συναγερμός στη Σρι Λάνκα: Νέα βόμβα εντόπισαν οι αρχές!

Η αστυνομία της Σρι Λάνκα ανέφερε πριν από λίγο ότι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για να εξουδετερώσουν βόμβα που βρέθηκε κοντά στον κινηματογράφο «Savoy» του Κολόμπο.

Μερικά 24ωρα μετά τη σειρά επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 359 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Αυτοί είναι οι έξι «καμικάζι» που ανατινάχτηκαν!

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, δίνοντας και τα ονόματα των «μαχητών» του που διέπραξαν τη σφαγή αυτή, την περασμένη Κυριακή.

«Εκείνοι που στοχοθέτησαν τους υπηκόους χωρών του συνασπισμού και τους χριστιανούς στη Σρι Λάνκα είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε η τζιχαντιστική οργάνωση σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το προπαγανδιστικό πρακτορείο Amaq.

Στην ανακοίνωση, η οργάνωση κατονομάζει τους επτά «μαχητές» που διέπραξαν την «ευλογημένη επίθεση" εναντίον των χριστιανών κατά τη διάρκεια της «γιορτής των αποστατών», όπως αποκαλεί το Πάσχα.

Οι αρχές της Σρι Λάνκα αποδίδουν τις επιθέσεις στην τοπική ισλαμιστική οργάνωση National Thowheeth Jama'ath (NTJ), η οποία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, και προσπαθούν να καταλάβουν αν έλαβε κάποια βοήθεια από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ΙΚ, τρία μέλη του, με τα ψευδώνυμα Άμπου Ουμπέιντα, Άμπου Μπαράα και Άμπου Μουχτάρ, διέπραξαν τις επιθέσεις στα ξενοδοχεία Cinnamon Grand, Shangri-La και Kingsbury. Άλλοι τρεις τζιχαντιστές, οι Άμπου Χάμζα, Άμπου Χαλίλ και Άμπου Μοχάμεντ, ευθύνονται για τις επιθέσεις στις εκκλησίες του Κολόμπο, του Νεγκόμπο και του Μπατικαλόα. Ο έβδομος, με το ψευδώνυμο Άμπου Αμπντάλα, σκότωσε τρεις αστυνομικούς σε προάστιο του Κολόμπο.

Σε μια φωτογραφία που μεταδόθηκε μαζί με την ανακοίνωση, η αυθεντικότητα της οποίας δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, εικονίζονται οκτώ άνδρες, εκ των οποίων οι επτά έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ποζάρουν με την μαύρη σημαία του ΙΚ στο φόντο. Οι τρεις από τους μασκοφόρους κρατούν μαχαίρια ενώ ο μοναδικός που έχει ακάλυπτο το πρόσωπο κρατάει ένα πολυβόλο.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν γιατί στις επιθέσεις συμμετείχαν επτά τζιχαντιστές ενώ στη φωτογραφία εικονίζονται οκτώ.

Το «χαλιφάτο» που είχε ανακηρύξει το ΙΚ σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ το 2014 κατέρρευσε τον Μάρτιο, όμως η οργάνωση συνεχίζει να αναλαμβάνει την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις σε όλον τον κόσμο. Την Κυριακή, ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση που έγινε το Σάββατο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, όπου σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.

Απίστευτο! Λίγο πριν την επίθεση ο βομβιστής στη Σρι Λάνκα χαϊδεύει στο κεφάλι ένα κοριτσάκι! (Video)

Λίγο πριν την επίθεση ο βομβιστής στη Σρι Λάνκα χαϊδεύει στο κεφάλι ένα κοριτσάκι! Απίστευτο το βίντεο με την στιγμή που ο βομβιστής χαϊδεύει το κοριτσάκι..

Ανατριχιαστικό είναι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, όταν βομβιστής λίγο πριν την επίθεση χαϊδεύει στο κεφάλι ένα κοριτσάκι.

Το βίντεο έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ο «καμικάζι» με το σακίδιο στην πλάτη, που μεταφέρει τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στη γεμάτη από κόσμο εκκλησία, περνάει από την πλατεία και λίγα δευτερόλεπτα πριν ανατιναχθεί, χαϊδεύει στο κεφάλι ένα κοριτσάκι που τυχαίνει να περνά από μπροστά του με τον παππού του. Ο ισλαμιστής βομβιστής αυτοκτονίας ακουμπά το κεφάλι του παιδιού και με σταθερό βήμα συνεχίζει την πορεία του προς το ραντεβού θανάτου που είχε δώσει με δεκάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Στο επόμενο βίντεο, η κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου Shangri La hotel, διακρίνεται τη στιγμή που κάνει την εμφάνισή του στους διαδρόμους. Με τον ίδιο τρόπο, με παγερό ύφος και ένα σακίδιο γεμάτο εκρηκτικά στην πλάτη, ο βομβιστής αυτοκτονίας προχωρά προς τον στόχο του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share