Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Νότια Αφρική: 33 νεκροί έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές!

10 παιδιά αγνοούνται..

23 Απριλίου 2019 23:33
Τραγωδία στην Νότια Αφρική: 33 νεκροί έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές!

Στη Νότια Αφρική συνέβη μια ακόμα τραγωδία αφού από τις καταρρακτώδεις βροχές νεκροί κατέληξαν 33 άνθρωποι και 10 παιδιά αγνοούνται..

Δέκα παιδιά αγνοούνται στο Ντέρμπαν, ενώ άλλοι 42 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι ένα μωρό έξι μηνών και ένα παιδί περίπου 10 ετών.

Τουλάχιστον 145 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

“Από τις ισχυρές βροχές έχουμε 33 νεκρούς στη Νότια Αφρική”, είπε η υπουργός της επαρχίας ΚουαΖούλου Νατάλ, Νομούσα Ντούμπε-Ενκούμπε.

“Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Προτεραιότητά μας τώρα είναι να σώσουμε ζωές”, τόνισε η Ντούμπε-Ενκούμπε.

Πολλά σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά, δρόμοι πλημμύρισαν, οι αγωγοί ομβρίων υδάτων έφραξαν και πολλές κολόνες του ηλεκτρικού ρεύματος έπεσαν. Σε ορισμένες ζώνες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, κινητοποιήθηκε ο στρατός για να βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι η βροχή που πέφτει για τέταρτο 24ωρο θα συνεχιστεί και το επόμενο, επισημαίνοντας ότι μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα σε οδικούς άξονες και γέφυρες.

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο μοναδικός επιζών! - «Δύο φορές έφτασα στο θάνατο»

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου, ο μοναδικός επιζών της τραγωδίας στο φαράγγιτου Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο, όπου βρήκαν τον θάνατο τρία άτομα.

Ο 38χρονος, που φέρεται να οδηγεί την καταρρίχηση, φρουρείται από την αστυνομία για ενδεχόμενες ευθύνες αναφορικά με το δυστύχημα και τον θάνατο ενός ζευγαριού από τη Σιγκαπούρη και τον Ελληνα βοηθό του.

«Προσπάθησα να τους σώσω. Πλησίασα κι άρχισα να κάνω μαλάξεις. Ήταν ο βοηθός μου και μία γυναίκα. Τους έκανα τεχνική αναπνοή. Ο τρίτος άνδρας είχε παρασυρθεί σε απόσταση» αναφέρει σήμερα ο άνδρας στις αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Έμεινε 12 ώρες στο φαράγγι στο Ξυλόκαστρο

Ο ίδιος έμεινε για περισσότερες από 12 ώρες στο φαράγγι κοντά στο Ξυλόκαστρο περιμένοντας πως φτάσει κάποιος για να τον σώσει. «Είχε παγωνιά. Πολύ δυνατό αέρα που έφερνε πάνω μας το νερό. Δύο φορές έφτασα στο θάνατο. Κρατήθηκα και περίμενα βοήθεια», φέρεται να πρόσθεσε.

Ο 38χρονος ισχυρίζεται πως δεν έκανε τις εξορμήσεις αυτές επί πληρωμή και το μόνο που ζητούσε ήταν χρήματα για τα καύσιμα. Οι Αρχές ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει την δικογραφία για την υπόθεση στο φαράγγι του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο. Στο πλευρό του 38χρονου βρίσκονται οι συγγενείς του και οι γιατροί το νοσοκομείου σε μία προσπάθεια να τον στηρίξουν ψυχολογικά.

Δείτε παλιότερες εικόνες από το φαράγγι του Αγίου Λουκά όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share