Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απίστευτη φρίκη: Αστυνομικός παρέσυρε παιδιά!

Δείτε αναλυτικά...

23 Απριλίου 2019 15:09
Απίστευτη φρίκη: Αστυνομικός παρέσυρε παιδιά!

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Νιγηρία όταν ένας αστυνομικός παρέσυρε με το όχημά του δεκάδες άτομα, κατά τη διάρκεια λιτανείας για το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, ενώ άλλα τριάντα τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Οι εξαγριωμένοι πιστοί από τη Νιγηρία λίντσαραν το δράστη και τον σκότωσαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και συναδέλφους του.

Ο αστυνομικός, που δεν ήταν μόνιμος, παρέσυρε τα παιδιά που συμμετείχαν στη λιτανεία αυτή το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Γκόμπε, ανέφερε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Μαίρι Μάλουμ. Συνολικά, «σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού που δεν φορούσε τη στολή του και ενός παραστρατιωτικού που τον συνόδευε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Έγινε σκόπιμα»
Οι αυτόπτες μάρτυρες από τη Νιγηρία που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο είπαν ότι το όχημα έπεσε σκόπιμα πάνω στο πλήθος. Σημειώνεται, ότι νωρίτερα πληροφορίες λένε ότι είχε προηγηθεί καυγάς με τον οδηγό, επειδή η λιτανεία του είχε κλείσει τον δρόμο.

«Ο οδηγός φιλονίκησε με τα παιδιά, που στο τέλος τον άφησαν να περάσει, όμως ήταν τόσο οργισμένος που έκανε αναστροφή και τα χτύπησε», είπε ο Άιζακ Κουαντάνγκ, ο υπεύθυνος μιας ομάδας του κατηχητικού.

Μακελειό στη Σρί Λάνκα: Σκοτώθηκαν τα τρία παιδιά του ιδιοκτήτη του Asos.com!

Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του πλουσιότερου άνδρα της Δανίας και μεγαλομετόχου της Asos, Αντρες Χολ Πόλσιν, σκοτώθηκαν στο μακελειό της Σρι Λάνκα.

«Δυστυχώς, μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή. Επομένως δεν έχουμε άλλα σχόλια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ένα από τα παιδιά του Πόλσιν, η Αλμα, είχε αναρτήσει φωτογραφία από τη Σρι Λάνκα, δείχνοντας το πόσο ανέμελα περνούν στις διακοπές τους.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του έχασαν τη ζωή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Σρι Λάνκα, όπου ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 290 νεκρούς.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας δήλωσε τη Δευτέρα, ότι στη Σρι Λάνκα σκοτώθηκαν τρεις Δανοί και ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος επιβεβαίωσε ότι τα θύματα είναι τα παιδιά του.

Ο 46χρονος Αντρες Χολ Πόλσιν ψηφίστηκε από το Bloomberg ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της Δανίας με περιουσία 41,6 δισεκατομμυρίων δανέζικες κορώνες.Παράλληλα, ο Πόλσιν κατέχει μετοχές εταιρειών όπως Normal και Asos.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Ο τρομοκράτης περίμενε στον μπουφέ του ξενοδοχείου για το πρωινό!

Είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο «Cinnamon» του Κολόμπο δίνοντας ψεύτικη διεύθυνση και το όνομα «Μοχάμεντ Αζάμ Μοχάμεντ». Χθες το πρωί, επισκέφθηκε το εστιατόριο του ξενοδοχείου στη Σρι Λάνκα για το πρωινό.

Ο άγνωστος άνδρας ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ο βομβιστής είχε στόχο να προκαλέσει όσα περισσότερα θύματα μπορούσε.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o τρομοκράτης περίμενε υπομονετικά στην ουρά για το πρωινό στο πεντάστερο ξενοδοχείο και στη συνέχεια σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατοσκοτώνοντας 35 αλλοδαπούς, ανάμεσά τους Βρετανοί και Αμερικανοί.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», υποστηρίζει ότι, ο βομβιστής σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στις 8.30 π.μ το πρωί, (ώρα Σρι Λάνκα). Ήταν η σειρά του στο μπουφέ για να σερβιριστεί όταν ενεργοποίησε τα εκρηκτικά τα οποία ήταν κρυμμένα στην πλάτη του.

Ο τρομοκράτης κρατούσε με το ένα χέρι το πιάτο και με το άλλο πάτησε το «κουμπί».

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο στο εστιατόριο, που ήταν γεμάτο οικογένειες. Εκτός από τον καμικάζι αυτοκτονίας, σκοτώθηκαν 35 άτομα. Ένας από τους μάνατζερ του ξενοδοχείου που ήταν στην υποδοχή είναι επίσης ανάμεσα στους νεκρούς. Ο βομβιστής αφίχθη στο ξενοδοχείο το προηγούμενο βράδυ δηλώνοντας επιχειρηματίας που επισκέφθηκε το Κολόμπο για δουλειές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share