Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αντίποινα για την Νέα Ζηλανδία η επίθεση στη Σρι Λάνκα υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας της χώρας!

Τι δήλωσε πως το μακελειό σε εκκλησίες

23 Απριλίου 2019 12:29
Αντίποινα για την Νέα Ζηλανδία η επίθεση στη Σρι Λάνκα  υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας της χώρας!

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας δήλωσε πως το μακελειό σε εκκλησίες ανήμερα του Πάσχα ήταν αντίποινα για την επίθεση στα τζαμιά του Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας
«Αντίποινα» για την επίθεση στα τζαμιά του Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας ήταν οι επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στην Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της χώρας.

Στις 15 Μαρτίου ένας ακροδεξιός εισέβαλε σε δύο τζαμιά της πόλης Κράιστσερτς και πυροβολώντας αδιακρίτως, σκοτώνοντας 50 μουσουλμάνους.

Την περασμένη Κυριακή, 21 Απριλίου, επτά βομβιστές αυτοκτονίας προκάλεσαν έξι εκρήξεις σε εκκλησίες και ξεονοδοχεία της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα Κολόμπο, σκοτώντας 321 ανθρώπους μέχρι στιγμής.

Ο αναπληρωτής υπουργός της Σρι Λάνκα ανέφερε πως οι προκαταρκτικές έρευνες για τις επιθέσεις αυτές δείχνουν πως πρόκειται για αντίποινα του Κράιστσερτς, αν και ο αντίλογος υποστηρίζει πως οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα πιθανότατα χρειάστηκαν πολλούς μήνες προετοιμασίας και όχι μόλις 40 μέρες.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι!

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές μεταξύ των πτωμάτων της φοβερής τραγωδίας στη Σρι Λάνκα, υπάρχουν 31 ξένοι οι οποίοι αναγνωρίστηκαν. Δυστυχώς όμως υπάρχουν άλλοι 14 των οποίων η τύχη τους αγνοείται.

Έχουν αναγνωριστεί τα πτώματα 31 ξένων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη σειρά βομβιστικών επιθέσεων την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών, ενώ ακόμη 14 αλλοδαποί αγνοούνται κι εκφράζονται φόβοι πως είναι νεκροί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα χθες Δευτέρα.

Άλλοι δεκαεπτά υπήκοοι ξένων κρατών οι οποίοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις νοσηλεύονται στο Εθνικό Νοσοκομείο του Κολόμπο κι ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της χώρας της Ασίας, πρόσθεσε το ΥΠΕΞ, διευκρινίζοντας ότι τέθηκε σε λειτουργία μια ειδική τηλεφωνική γραμμή για να προσφέρεται βοήθεια στα μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

Σρι Λάνκα: Έκρηξη κοντά σε εκκλησία!

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε φορτηγάκι κοντά σε μια εκκλησία στο Κολόμπο, όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, την ώρα που πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν έναν μηχανισμό,σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Το φορτηγάκι εξερράγη όταν η ομάδα εξουδετέρωσης βομβών της ειδικής δύναμης STF και η Πολεμική Αεροπορία προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τη βόμβα», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Εκπρόσωποι των δυνάμεων ασφαλείας δεν ήταν διαθέσιμοι προς το παρόν για σχόλια.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Η κυβέρνηση κατονόμασε την τζιχαντιστική οργάνωση της επίθεσης!

Τα κυβερνητικά στελέχη της χώρας υπέδειξαν την τοπική τζιχαντιστική οργάνωση National Thowheed Jamath ως υπεύθυνη για τις αιματηρές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρατζίθα Σεναράτνε, κατονόμασε την τρομοκρατική οργάνωση NTJ σε μία συνέντευξη Τύπου στο Κολόμπο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν στοιχεία ότι οι τρομοκράτες θα κτυπήσουν εκκλησίες. Πριν από δέκα ημέρες, στις 11 Απριλίου, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν πληροφορίες για επιθέσεις αυτοκτονίας σε ναούς από μια μικρή ισλαμιστική οργάνωση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε επιβεβαίωσε σήμερα ότι υπήρξε αποτυχία στο θέμα της ασφαλείας, δεδομένου ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις ήταν διαθέσιμες εκ των προτέρων.

«Πρέπει να εξετάσουμε γιατί δεν ελήφθησαν επαρκείς προφυλάξεις ούτε και εγώ ούτε οι υπουργοί είχαμε ενημερωθεί», τόνισε.

Μακελειό στη Σρί Λάνκα: Σκοτώθηκαν τα τρία παιδιά του ιδιοκτήτη του Asos.com!

Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του πλουσιότερου άνδρα της Δανίας και μεγαλομετόχου της Asos, Αντρες Χολ Πόλσιν, σκοτώθηκαν στο μακελειό της Σρι Λάνκα.

«Δυστυχώς, μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή. Επομένως δεν έχουμε άλλα σχόλια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ενα από τα παιδιά του Πόλσιν, η Αλμα, είχε αναρτήσει φωτογραφία από τη Σρι Λάνκα, δείχνοντας το πόσο ανέμελα περνούν στις διακοπές τους.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του έχασαν τη ζωή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Σρι Λάνκα, όπου ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 290 νεκρούς.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας δήλωσε τη Δευτέρα, ότι στη Σρι Λάνκα σκοτώθηκαν τρεις Δανοί και ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος επιβεβαίωσε ότι τα θύματα είναι τα παιδιά του.

Ο 46χρονος Αντρες Χολ Πόλσιν ψηφίστηκε από το Bloomberg ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της Δανίας με περιουσία 41,6 δισεκατομμυρίων δανέζικες κορώνες.Παράλληλα, ο Πόλσιν κατέχει μετοχές εταιρειών όπως Normal και Asos.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share