Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τρόμος δίχως τέλος: Σεισμός πάλι στις Φιλιππίνες!

Δείτε αναλυτικά...

23 Απριλίου 2019 09:37
Τρόμος δίχως τέλος: Σεισμός πάλι στις Φιλιππίνες!

Σεισμός έντασης 6,5 ρίχτερ σημειώθηκε στο νησί Σαμάρ στις Φιλιπίννες, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS).

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή καταστροφές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε σεισμός 6,1 βαθμών στο κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μανίλα σε βάθος 40 χιλιομέτρων.

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Αυξάνονται τα θύματα και οι τραυματίες!

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών που έπληξε τη νήσο Λουζόν των Φιλιππίνων, ενώ οι Aρχές εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο δεκάδες άνθρωποι να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια ενός εμπορικού κέντρου που κατέρρευσε.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή 60 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της χώρας Μανίλα κι είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες και να προκληθούν ζημιές σε κτήρια και άλλες υποδομές.

Η επαρχία Παμπάνγκα επλήγη περισσότερο. Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους 20 τραυματίστηκαν, είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters, η κυβερνήτης της επαρχίας Λίλια Πινέντα, επικαλούμενη πληροφορίες από αξιωματούχους των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών.

Διασώστες χρησιμοποιούν βαρύ εξοπλισμό και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά επιχειρώντας να φθάσουν στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα, μετά την κατάρρευση του τετραώροφου κτηρίου, πάνω στο σούπερ μάρκετ, που βρισκόταν στο ισόγειο, περιέγραψε η κυβερνήτης.

«Μπορούμε να τους ακούσουμε να κλαίνε από τους πόνους» αφηγήθηκε η αξιωματούχος.

«Δεν θα είναι εύκολη η διάσωσή τους».

Αρχικά, το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και οι σεισμολογικές αρχές των Φιλιππίνων έκαναν λόγο για έναν σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών, αργότερα αυτό το μέγεθος αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, στους 6,1 βαθμούς.

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον πέντε νεκροί!

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έπληξε τις κεντρικές Φιλιππίνες τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο Ερευνών των ΗΠΑ(USGS).

Σύμφωνα με πληφορορίες από το CNN τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατάρρευση κτηρίου

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα μικρό παιδάκι, όταν κομμάτια από τοίχο το καταπλάκωσαν. Άλλο ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του μέσα σε σούπερ μάρκετ.

Ο σεισμός σημειώθηκε, 60χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μανίλα και το εστιακό βάθος του εντοπίζεται στα 40χλμ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την επαρχία Ζαμπάλες.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι τρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε κατάρρευση κτηρίου, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν εγκαταλείψει τα κτίρια στα οποία βρίσκονταν την ώρα του σεισμού.

Οι Φιλιππίνες ανήκουν στη σεισμογενή περιοχή του Ειρηνικού που ονομάζεται «Δαχτυλίδι της Φωτιάς». Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός και στο αρχιπέλαγος Λουζόν.

Κατά τις ίδιες πηγές έχουν καταγραφεί 52 μετασεισμοί. Το αεροδρόμιο Clark ακύρωσε πτήσεις, καθώς προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές στο κτήριο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός: 4,4 Ρίχτερ στο Περού!

Σεισμός στην Ζάκυνθο!

Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Ταϊβάν!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share