Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μαφία των φυλακών: Eλεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος!

Ποιοι θα είναι οι περιοριστικοί όροι;

23 Απριλίου 2019 07:51
Μαφία των φυλακών: Eλεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος!

Eλεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».
Στον κ. Λυκουρέζο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα αλλά και εγγύηση 50.000 ευρώ. Σε κλάματα ξέσπασε η κόρη του Μαρία Ελενη με την ανακοίνωση της είδησης ενώ η σύντροφος του γνωστού ποινικολόγου, Νατάσα Καλογρίδη χειροκροτούσε. Στον κ. Παναγοπουλο επιβλήθηκε μόνο η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι οι δύο δικηγόροι είναι ελεύθεροι, ο συνήγορος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, δήλωσε τα εξής: «Επειδή λείπει η έννοια του γεγονότος από αυτή την υπόθεση αλλά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ασφυκτικά, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση».

Τι υποστήριζαν στα υπομνήματά τους
Την πλήρη αποδόμηση του κατηγορητηρίου, το οποίο τους αποδίδει εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου, επιχείρησαν νωρίτερα μέσω των υπομνημάτων τους αλλά και των απολογιών τους ενώπιον του Εφέτη ειδικού ανακριτή, οι κ.κ Λυκουρέζος και Παναγόπουλος. Οι δύο γνωστοί δικηγόροι, οι οποίοι από υπερασπιστές του δικαίου έγιναν κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τη «μαφία» των φυλακών», με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο να στρέφει τα πυρά του σε βάρος του 39χρονου Αριστείδη Φλώρου.
Μαφία των φυλακών: Αρνούνται κάθε σχέση με το κύκλωμα Λυκουρέζος και Παναγόπουλος
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, 85 ετών σήμερα, επεσήμανε στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα ότι ο Αριστείδης Φλώρος έχει ήδη δύο καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, μία για την Energa και μία για την απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, ως ηθικός αυτουργός, υποστηρίζοντας ότι παρόλα αυτά σήμερα «αναγορεύεται σε αξιόπιστος μάρτυρας». Τόνιζε, μάλιστα, ότι οι καταθέσεις των δικηγόρων σε βάρος του, αναφέρονταν σε όσα φέρεται ότι τους είχε πει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ότι δηλαδή ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Αριστείδη Φλώρο 2.000.000 ευρώ, γεγονός που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αφού ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή... Το γεγονός, μάλιστα, ότι κανείς δεν είχε καταγγείλει τις φερόμενες ως οικονομικές του αξιώσεις στις Αρχές, εάν και τις γνώριζαν, καθιστά αναξιόπιστα τα όσα υποστηρίζονται.

«Υπερβαίνει τα όρια της λογικής η εναλλαγή των ρόλων του θύτη και του θύματος», αναφέρει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σημειώνοντας: «Για το αδίκημα της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση από το 2014, η άρση απορρήτου των συνδιαλέξεων άρχισε στις 2 Ιανουαρίου 2019 και από τα στοιχεία φαίνεται ότι η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Αντωνόπουλου και Λεκοτσάι είναι στις 14 Ιανουαρίου του 2019», αναρωτώμενος πώς εντάσσεται ο ίδιος στην οργάνωση από το 2014.

«Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατα)δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα, για ένα εκ των οποίων είχα απόλυτη γνώση, ως πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής του Γ. Αντωνόπουλου... Δεν νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζω κανένα από τα μέλη αυτής, ούτε επικοινωνούσα ή συνομιλούσα μαζί τους, σχεδιάζοντας κάτι το μεμπτό και παράνομο».

Όσο για την απόπειρα εκβίασης σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου, ο κ. Λυκουρέζος επεσήμανε στο υπόμνημά του ότι δεν επικοινώνησε ποτέ με τον Αριστείδη Φλώρο ούτε τον επισκέφθηκε στη φυλακή, γεγονός που προκύπτει από τα επισκεπτήρια των φυλακών.
Μαφία των φυλακών: Νέοι διάλογοι και το σχέδιο με δηλητηρίαση Αλβανού κρατούμενου
Καταλήγοντας, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος υποστήριξε ότι ουσιαστικά «καλούμαι να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια τη δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου.

Παναγόπουλος: Στη σφαίρα της φαντασίας η κατηγορία της συμμετοχής μου
«Ουδεμία γνωριμία, σχέση ή επαφή είχα ποτέ με τα αναφερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πλην των συναδέλφων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Γεώργιου Αντωνόπουλου και του Λεκοτσάϊ που επισκέφθηκα χάριν εξυπηρέτησης συναδέλφου μια φορά στις φυλακές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θ. Παναγόπουλος επισημαίνοντας ότι ανέλαβε την εκπροσώπηση του Γ. Αντωνόπουλου τον Ιούνιο του 2017.

«Πώς είναι δυνατόν να είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Ουδέν στοιχείο υπάρχει για οποιαδήποτε επαφή μου με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προ του 2017, διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει. Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε ισχυρισμός για συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ολωσδιόλου στη σφαίρα της φαντασίας», καταλήγει.

Ο κ. Παναγόπουλος υποστήριξε ακόμη ότι κανένα από τα μέλη της οικογένειας Ζαφειρόπουλου δεν επιβεβαιώνει τα περί εκβίασης σε βάρος του, σημειώνοντας: «Ούτε η σύζυγός του ούτε οι συνεργάτες του στο γραφείο ούτε τα τέκνα του αναφέρουν ότι εγώ, φίλος της οικογένειας από δεκαετιών εκβίασα τον αείμνηστο Μιχάλη! Και ερωτάται: Είναι δυνατόν, αν τον είχα εκβιάσει να μην είχε αναφέρει κάτι στη σύζυγό του και στους συνεργάτες του;».

Επιπλέον, θέτει υπό αμφισβήτηση ισχυρισμούς συναδέλφων του που έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες από τον ανακριτή, θέλοντας να δείξει πως λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και τα λεγόμενά τους δεν προκύπτει αξιόποινος δικός του ρόλος στην ερευνώμενη από τη δικαιοσύνη υπόθεση.

Αναφερόμενος δε, ειδικά στην κατάθεση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος φέρεται – κατά την κατηγορία – να είναι το θύμα της εκβίασης ο κ. Παναγόπουλος αναφέρει στο υπόμνημά του: «Ο Φλώρος είχε κατά το χρόνο εκείνο δικηγορικό επιτελείο πολυάνθρωπο, πολυτελές και απαρτιζόμενο από την "αφρόκρεμα" των ποινικολόγων της Αθήνας. Γιατί δεν έσπευσαν να καταγγείλουν την εκβίαση στις Αρχές; Γιατί δεν ζήτησαν αστυνομική προστασία; Γιατί δεν υπέβαλαν μήνυση κατά Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου»;
Ολοκλήρωσε την απολογία του έπειτα από έξι ώρες ο Αλεξανδρος Λυκουρεζος, ενώ το ανακριτικό κατώφλι πέρασε για να απολογηθεί ο Θ. Παναγοπουλος. Μετά το πέρας της απολογίας και του δεύτερου δικηγόρου θα κριθεί η ποινική μεταχείριση και των δυο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share