Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σρι Λάνκα: Άλλη μια οικογένεια ξεκληρίστηκε!

Θλίψη...

22 Απριλίου 2019 19:23
Σρι Λάνκα: Άλλη μια οικογένεια ξεκληρίστηκε!

Συνεχώς και περισσότερες τραγωδίες βγαίνουν στο φως, όσο περνούν οι ώρες από το μακελειό στη Σρι Λάνκα, που προκάλεσε τον θάνατο 290 ατόμων και τον τραυματισμό 500.

Μετά τον μεγαλομέτοχο της Asos, που έχασε τα τρία από τα τέσσερά του παιδιά, ένας άλλος πατέρας, ο Μπεν Νίκολσον έχασε την οικογένειά του μπροστά στα μάτια του.΄

Ο βρετανός Μπεν Νίκολσον βρισκόταν στο ξενοδοχείο Sangri στο Κολόμπο, όταν έγινε η επίθεση, μαζί με τη 42χρονη σύζυγό του, Ανίτα, τον 11χρονο γιο τους, Άλεξ και τη νεώτερη κόρη τους. Και οι τρεις σκοτώθηκαν, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές.΄

Μετά το μακελειό, ο Μπεν Νίκολσον τριγυρνούσε στους δρόμους με αιματοβαμμένο πουκάμισο, σύμφωνα με έναν γιατρό στο τμήμα περιστατικών διαλογής έκτακτης ανάγκης στο νοσοκομείο του Κολόμπο, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Τον είδα καλυμμένο με αίμα, περπατούσε πάνω-κάτω. Μου μίλησε δύο φορές, ρωτούσε για την οικογένειά του», είπε ο γιατρός. Ο Μπεν ήταν τελείως μόνος του. Ο γιατρός ένιωσε άσχημα γι' αυτόν, όμως με τόσους νεκρούς και ετοιμοθάνατους ανθρώπους, δεν είχε περισσότερο χρόνο να του μιλήσει. Ο Μπεν έφυγε και συνέχισε να αναζητά την οικογένειά του.

Ο Μπεν δεν έκλαιγε. Βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση και σοκ, ενώ προσπαθούσε να μάθει τι είχε συμβεί στους αγαπημένους του ανθρώπους.

Η σύζυγό του εργαζόταν στη Σιγκαπούρη, σε υψηλόβαθμη θέση εταιρείας, ενώ ο Μπεν Νίκολσον ήταν συνέταιρος σε δικηγορική εταιρεία, με ειδίκευση στην ασφαλιστική νομοθεσία.

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης στη Σρι Λάνκα

Οι αρχές προχωρούν στην κήρυξη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να διευκολύνουν, όπως υποστηρίζουν, τις έρευνες και να παρακάμψουν τις δικαστικές αρχές.

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται η άγνωστη ισλαμιστική ομάδα National Thowheed Jamath, τα μέλη της κατηγορούνται ότι έχουν ανατινάξει τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στο νησί του Ινδικού Ωκεανού. Οι αρχές εκτιμούν ότι η ομάδα έδρασε με στήριξη διεθνούς δικτύου και στρέφουν τις έρευνές τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι βομβιστές των επιθέσεων της Κυριακής είχαν την εθνικότητα της Σρι Λάνκα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υπήρχαν προειδοποιήσεις τις προηγούμενες μέρες πριν το μακελειό.

Σρι Λάνκα: Έκρηξη κοντά σε εκκλησία!

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε φορτηγάκι κοντά σε μια εκκλησία στο Κολόμπο, όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, την ώρα που πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν έναν μηχανισμό,σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Το φορτηγάκι εξερράγη όταν η ομάδα εξουδετέρωσης βομβών της ειδικής δύναμης STF και η Πολεμική Αεροπορία προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τη βόμβα», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Εκπρόσωποι των δυνάμεων ασφαλείας δεν ήταν διαθέσιμοι προς το παρόν για σχόλια.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Η κυβέρνηση κατονόμασε την τζιχαντιστική οργάνωση της επίθεσης!

Τα κυβερνητικά στελέχη της χώρας υπέδειξαν την τοπική τζιχαντιστική οργάνωση National Thowheed Jamath ως υπεύθυνη για τις αιματηρές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρατζίθα Σεναράτνε, κατονόμασε την τρομοκρατική οργάνωση NTJ σε μία συνέντευξη Τύπου στο Κολόμπο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν στοιχεία ότι οι τρομοκράτες θα κτυπήσουν εκκλησίες. Πριν από δέκα ημέρες, στις 11 Απριλίου, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν πληροφορίες για επιθέσεις αυτοκτονίας σε ναούς από μια μικρή ισλαμιστική οργάνωση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε επιβεβαίωσε σήμερα ότι υπήρξε αποτυχία στο θέμα της ασφαλείας, δεδομένου ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις ήταν διαθέσιμες εκ των προτέρων.

«Πρέπει να εξετάσουμε γιατί δεν ελήφθησαν επαρκείς προφυλάξεις ούτε και εγώ ούτε οι υπουργοί είχαμε ενημερωθεί», τόνισε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share