Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον πέντε νεκροί!

Συναγερμός στην περιοχή!

22 Απριλίου 2019 15:10
Σεισμός στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον πέντε νεκροί!

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έπληξε τις κεντρικές Φιλιππίνες τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο Ερευνών των ΗΠΑ(USGS).

Σύμφωνα με πληφορορίες από το CNN τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατάρρευση κτηρίου.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα μικρό παιδάκι, όταν κομμάτια από τοίχο το καταπλάκωσαν. Άλλο ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του μέσα σε σούπερ μάρκετ.

Ο σεισμός σημειώθηκε, 60χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μανίλα και το εστιακό βάθος του εντοπίζεται στα 40χλμ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την επαρχία Ζαμπάλες.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι τρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε κατάρρευση κτηρίου, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν εγκαταλείψει τα κτίρια στα οποία βρίσκονταν την ώρα του σεισμού.

Οι Φιλιππίνες ανήκουν στη σεισμογενή περιοχή του Ειρηνικού που ονομάζεται «Δαχτυλίδι της Φωτιάς». Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός και στο αρχιπέλαγος Λουζόν.

Κατά τις ίδιες πηγές έχουν καταγραφεί 52 μετασεισμοί. Το αεροδρόμιο Clark ακύρωσε πτήσεις, καθώς προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές στο κτήριο.

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στο Αργοστόλι!

Σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05.26 τα ξημερώματα του Σαββάτου στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 61 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος του υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Συγκλονιστικές εικόνες από την Ταϊβάν: Μεγάλες καταστροφές λόγω του σεισμού!

Μεγάλος σεισμός στην Ταϊβάν, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα. Ο σεισμός έφτασε 6,1 ρίχτερ και οι ζημιές είνα μεγάλες!

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο από τη στιγμή του σεισμού και ειλικρινά κόβουν την ανάσα.

Τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Ταϊβάν, που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, κατέγραψαν κάμερες από κυκλώματα ασφαλείας.

Τα 6,1 Ρίχτερ που έπληξαν τη νησιωτική χώρα της Ανατολικής Ασίας και συγκεκριμένα την παραθαλάσσια πόλη Χουάλιεν προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους, αλλά και σε εκατοντάδες τουρίστες.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα της νήσου Ταϊπέι, όπου ταρακουνήθηκαν πολλά κτίρια.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 13:01 τοπική ώρα (08:01 ώρα Ελλάδας). Όπως μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, από τον ισχυρότατο σεισμό δεν προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις τουρίστες. Την ώρα του σεισμού επικράτησε πανικός, όλα τα σχολεία εκκενώθηκαν, ενώ έσπασε και ένας σωλήνας νερού στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Χουάλιεν.

Ενα συγκλονιστικό βίντεο δε, καταγράφει έναν οδηγό που γλιτώνει από βέβαιο θάνατο, όταν ένας βράχος πέφτει με ορμή στο οδόστρωμα. Το περιστατικό σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο 8 που οδηγεί στο Εθνικό Πάρκο Taroko. Όταν ο οδηγός αντιλαμβάνεται ότι η Γη σείεται, προσπαθεί να βγει από τον αυτοκινητόδρομο και να σταματήσει, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός: 4,4 Ρίχτερ στο Περού!

Σεισμός στην Ζάκυνθο!

Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Ταϊβάν!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share