Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Προειδοποίηση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πιθανά νέα τρομοκρατικά χτυπήματα!

Στόχοι ενδέχεται να γίνουν τουριστικοί προορισμοί!

22 Απριλίου 2019 09:00
Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Προειδοποίηση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πιθανά νέα τρομοκρατικά χτυπήματα!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί σε ταξιδιωτική οδηγία του ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις» συνεχίζουν να σχεδιάζουν τη διάπραξη επιθέσεων στη Σρι Λάνκα.

«Τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν (...) απροειδοποίητα», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική οδηγία του που φέρει χθεσινή ημερομηνία.

Κατά τη διπλωματία των ΗΠΑ, στόχοι ενδέχεται να γίνουν τουριστικοί προορισμοί, συγκοινωνιακοί κόμβοι, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, χώροι λατρείας, αεροδρόμια και άλλοι δημόσιοι χώροι.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: 290 νεκροί και 500 τραυματίες από τις επιθέσεις σε καθολικές εκκλησίες και ξενοδοχεία!

Ο εκπρόσωπος Ρουγουάν Γκουνασεκέρα απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα θύματα καθεμιάς από τις επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες όπου είχαν συγκεντρωθεί οι πιστοί για τη λειτουργία του Πάσχα των Καθολικών και σε καθένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία χθες Κυριακή.

Ανήμερα του εορτασμού του Καθολικού Πάσχα, η Σρι Λάνκα βάφτηκε με αίμα καθώς σημειώθηκε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων. Βομβιστικές επιθέσεις έπληξαν τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία.

Οι εκρήξεις έγιναν σε ναό στο Κολόμπο και μία στο Νεγκόμπο, βόρεια της Σρι Λάνκα, όπου σημειώθηκαν και οι τρεις εκρήξεις σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Σοκαριστικό είναι και το βίντεο από το εσωτερικού ναού, στο οποίο αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής. Η οροφή έχει καταρρεύσει, ενώ σημεία του ναού είναι γεμάτα αίματα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ανείπωτη τραγωδία στη Σρι Λάνκα: Στους 130 ο αριθμός των νεκρών!

Σρί Λάνκα: 42 νεκροί μετά τις εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share