Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καιρός: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες τη Μ. Δευτέρα με βροχές και αφρικανική σκόνη!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε όλη τη χώρα!

22 Απριλίου 2019 07:19
Καιρός: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες τη Μ. Δευτέρα με βροχές και αφρικανική σκόνη!

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στα βόρεια τμήματα περιμένουμε από τον καιρό Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το βράδυ στα δυτικά, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:
Αττική
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 που θα γίνουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στον Θερμαϊκό τοπικά έως 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Mακεδονία, Θράκη
ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 που θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και βαθμιαία στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
ΑΝΕΜΟΙ: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 που θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
ΑΝΕΜΟΙ: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 που θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα στα δυτικά.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφορ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μας τα χαλάει τελικά ο καιρός το Πάσχα! Έρχονται βροχές και καταιγίδες!

Μια εβδομάδα πριν την Κυριακή του Πάσχα και φαίνεται πως αρχίζει να εδραιώνεται για τα καλά το σενάριο που θέλει τις περισσότερες περιοχές της χώρας να κάνουν Πάσχα με βροχερό καιρό.
Στα σημερινά στοιχεία της ανανέωσης των προγνωστικών μοντέλων είναι εμφανέστατη η αλλαγή σε σχέση με την περιορισμένη αστάθεια που εμφάνιζαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Μάλιστα, οι βροχές θα ξεκινήσουν από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας και μέχρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα θα επεκταθούν και νοτιότερα. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η τάση, οι βροχές θα φτάσουν μέχρι το μεσημέρι έως και την Αθήνα, ενώ εκτός κακοκαιρίας θα μείνουν τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share