Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ΕΦΕΤ: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν πρέπει να φάνε τα παιδιά σας!

Μεγάλη προσοχή!

21 Απριλίου 2019 08:55
ΕΦΕΤ: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν πρέπει να φάνε τα παιδιά σας!

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν όλοι οι γονείς, στα τρόφιμα που δίνουν στα παιδιά τους, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μία ανακοίνωση του ΕΦΕΤ γνωστοποιείται ότι ξεκινά η διαδικασία διαβούλευσης για τον Οδηγό Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων για Ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς & Κέντρα Προσχολικής Αγωγής. Τον οδηγό δημιούργησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου είναι Κοτόπουλο, κόκκινα κρέατα και ψάρι & θαλασσινά, γάλατα, γιαούρτια και τυριά. Ακόμα, αυγά και τα προϊόντα τους και ειδικά στις περιπτώσεις που το αυγό δεν ψήνεται ή βράζει για αρκετή ώρα σε υψηλή θερμοκρασία.

Δεν αφήνουμε τα ευπαθή τρόφιμα στην επικίνδυνη ζώνη (5°C θ°C 60°C)για περισσότερο από 4 ώρες.

Ενώ τα τρόφιμα χαμηλού κινδύνου υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις, π.χ. τρόφιμα με υψηλή συγκέντρωση ζάχαρης, αλατιού, οξέος και λίπους καθώς και τα ξηρά τρόφιμα.

Ως προς την υψηλή συγκέντρωση λαμβάνεται υπόψη όλο το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομοθετικό πλαίσιο καθώς και οι γνωμοδοτήσεις των παιδιάτρων για τη σίτιση της συγκεκριμένης ομάδας καταναλωτών.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλείται τρόφιμο - ψάρι από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ!

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση του προϊόντος «Γαύρος αποξηραμένος και αλατισμένος», το οποίο περιέχει βιοτοξίνη (ισταμίνη) σε ποσότητα που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «OCTOPUS-Snack aus getrockneten Pazifik-Sardellen», προέλευσης Βιετνάμ, σε συσκευασία των 40 γρ., με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18-7-2019.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share