Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στήνουν επεισόδιο οι Τούρκοι : «Έλληνες στρατιώτες πυροβόλησαν Τούρκους ψαράδες»

Τι συνέβη;

20 Απριλίου 2019 14:30
Στήνουν επεισόδιο οι Τούρκοι :  «Έλληνες στρατιώτες πυροβόλησαν Τούρκους ψαράδες»

Μια μαρτυρία όχι και πολύ πειστική έδωσαν οι Τούρκοι ψαράδες, καταγγέλωντας στις τουρκικές αρχές ότι Έλληνες στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον τους και κατάσχεσαν το σκάφος τους και μάλιστα σε τουρκικά ύδατα

Οι Τούρκοι ψαράδες κατήγγειλαν στο τουρκικό Αστυνομικό Τμήμα της παραποτάμιας του Έβρου πόλης Ενέζ πώς δέχτηκαν σφοδρά πυρά από ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στην θαλάσσια περιοχή του ποταμού Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα τριών Τούρκων ψαράδων προσέφυγαν στην Τουρκική Αστυνομία στην πόλη Ενέζ, υποστηρίζοντας πως Έλληνες στρατιωτικοί κατάσχεσαν το σκάφος τους, μετά από καταδίωξη τους κατά την διάρκεια παράνομης μεταφοράς μυδιών στην Τουρκία.

Πιο αναλυτικά, οι B.A, A.Ç και D.F υποστήριξαν πως με σκοπό την παράνομη μεταφορά μυδιών, από τον ποταμό Έβρο ανοίχθηκαν στην θάλασσα, αλλά μετά από κάποιο διάστημα δέχτηκαν πυρά από τους Έλληνες στρατιωτικούς.

«Δεχόμασταν πυρά κατά την διάρκεια της καταδίωξης και αναγκαστήκαμε να ρίξουμε το σκάφος σε αμμουδιά» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Οι καταγγέλλοντες ψαράδες περιέγραψαν πως στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας τους κυνήγησαν και τότε αυτοί έριξαν το σκάφος τους σε αμμουδιά, κατέβηκαν στην ακτή και έφυγαν.
Όμως το πιο σημαντικό είναι πως οι Τούρκοι B.A, A.Ç και D.F κατήγγειλαν, πως παρά το ότι βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, οι Έλληνες στρατιώτες κατάσχεσαν το σκάφος τους. Η Άγκυρα από την πλευρά της φαίνεται πως υιοθετεί τις καταγγελίες καθώς, Τούρκοιαξιωματικοί ανέφεραν πως ερευνούν την υπόθεση.

Για το περιστατικό δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και θεωρείται απίθανο Έλληνες αξιωματικοί να έχουν δράσει με αυτό τον τρόπο, μιας και ξέρουν πώς να χειριστούν τους προκλητικούς Τούρκους.

Προφανώς οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν σκηνικόέντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα και για το λόγο αυτό θέτουν σε εφαρμογή την τουρκική μονταζιέρα της προπαγάνδας.

Είναι οριστικό! - Ο Ερντογάν έχασε οριστικά την Κωνσταντινούπολη! - Δήμαρχος ο Εκρέμ Ιμάμογλου!

Δεκαεπτά ολόκληρες μέρες μετά τις τοπικές εκλογές στην Τουρκία και τις ενστάσεις του κόμματος του Ερντογάν (AKP) για παρατυπίες ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου κλήθηκε να λάβει επίσημα την εντολή για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ιμάμογλου κλήθηκε στο δικαστήριο της περιφέρειας Σισλί της Κωνσταντινούπολης, όπου εδρεύει η εκλογική επιτροπή, η οποία απέρριψε νωρίτερα το αίτημα του ΑΚΡ για αναβολή της διαδικασίας μέχρι να αποφασίσει το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο για τις καταγγελλόμενες παρατυπίες στις εκλογές.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτέλεσματα, μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης των ψήφων, ο Ιμάμογλου επικράτησε αποσπώντας 4.169.765 ψήφους έναντι 4.156.036 του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ – δηλαδή με διαφορά μόλις 13.729 ψήφων.

Η αρχική διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων που είχε ανακοινώσει την επομένη των εκλογών το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο ήταν 28.000 ψήφοι.

Η τελετή ανάληψης καθηκόντων από το νέο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου αναμένεται να γίνει στις 6 μ.μ. στην περιοχή Φατίχ

Τουρκία: Θρίλερ με τις εκλογές! Ο Ερντογάν χάνει συνεχώς έδαφος!

Με αρνητικές εκπλήξεις για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με τα μέχρι στιγμής ανεπίσημα αποτελέσματα το κυβερνών κόμμα παίρνει 16 μητροπολιτικούς και 25 Δήμους πόλεων ενώ το Ρεπουμπλικανικό 10 μητροπολιτικούς και 10 πόλεων συνολικά.

Το θρίλερ για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης συνεχίζονταν μέχρι μετά τα μεσάνυχτα. Στο 98,8% των ψήφων η διαφορά είναι μικρότερη από 4500 ψήφους υπέρ του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ ανακοίνωσε μπροστά στις κάμερες τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές και ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν στην προεκλογική εκστρατεία, λέγοντας ότι στο εκλογικό του κέντρο έχουν λάβει το σύνολο της καταμέτρησης.

Την ίδια σχεδόν στιγμή ο αντίπαλός του Εκρέμ Ιμάμογλου σε δηλώσεις του τον κατηγόρησε για χειραγώγηση του κοινού και κάλεσε το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο και τις τοπικές εκλογικές επιτροπές να κάνουν την δουλειά τους σωστά ενώ κατηγόρησε το πρακτορείο Αναντολού ότι μεταδίδει τα αποτελέσματα επιλεκτικά.

«Ξέρω να δίνω συγχαρητήρια αλλά θέλω και να μου δίνουν. Η ενσωμάτωση δεν έχει ολοκληρωθεί, να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Να σας θυμίσουμε επίσης τη στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν πήγε να ψηφίσει.


Στη Άγκυρα με καταμετρημένο το 85% των ψήφων κόβει το νήμα ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μανσούρ Γιαβάς με 50,3 έναντι 47,45 του Μεχμέτ Οζχασεκί του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Η αντιπολίτευση φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει τον δήμο την Άγκυρας, για πρώτη φορά αφότου ανήλθε στην εξουσία ο Ερντογάν, πριν από 16 χρόνια.

Η Σμύρνη είναι η μόνη μεγαλούπολη όπου το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε αρκετά νωρίς. Νέος δήμαρχος θα είναι ο Μουσταφά Τουντς Σογιέρ με 58% έναντι 38% του Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί.

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την συνέντευξη Τύπου στην ΚωνσταντινούποληΟ Ερντογάν αποχωρεί από την συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share