Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αργυρούπολη: Κατέσφαξαν σκύλο με 17 μαχαιριές!(φώτο)

Φρικιαστική είδηση...

20 Απριλίου 2019 12:50
Αργυρούπολη: Κατέσφαξαν σκύλο με 17 μαχαιριές!(φώτο)

Μερικές φορές η πραγματικότητα φαντάζει σαν σκηνή από άρρωστη ταινία. Έτσι νιώσαμε και εμείς μετά από την φρικαστική είδηση της Αργυρούπολης. Κάποιος αποφάσισε να σφάζει ένα σκύλο καταφέρνοντας του 17 μαχαιριές!

«Βράζουν» από θυμό οι κάτοικοι στην Αργυρούπολη, αλλά και τα μέλη φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής, μετά την απίστευτη επίθεση που έγινε σε ένα αυτοσχέδιο πάρκο σκύλων, στην οδό Επτανήσου. Διαβάστε παρακάτω...

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένας άνδρας φέρεται να το πιτ μπουλ μιας γυναίκας και να του κατάφερε 17 μαχαιριές!

Οι πληροφορίες από μέσα ενημέρωσης της περιοχής μεταφέρουν πολλές ακόμη εξαιρετικά σκληρές λεπτομέρειες της επίθεσης, ενώ θέση παίρνει και η Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης, με ανάρτηση στο Facebook.

Αργυρούπολη: Τι καταγγέλλει η φιλοζωική
Συγκεκριμένα στην ανάρτηση αναφέρεται: «Χθες μετα απο 12 ημερες ερευνών η αστυνομια βρηκε και συνέλαβε τον δραστη της θανατωσης ενός σκυλου ράτσας Πιτ Μπουλ σε περιφραγμένο χώρο του βουνού. Στο συγκεκριμένο σημείο η ιδιοκτητρια του πιτ μπουλ σύμφωνα με την μαρτυρια της προσπαθησε να εμποδίσει τον δράστη να εισέλθει στον ιδιο χωρο ο σκυλος του με το σκυλι της.

Αυτος την αγνοησε και μπηκε στο χώρο με το σκυλι του που δεν έφερε λουρι οπως και το πιτ Μπουλ με αποτέλεσμα το μικρότερο σκυλί να δεχθεί επίθεση.Στην προσπάθεια του να προστατεύσει το σκυλι του συμφωνα με δικη του μαρτυρία εβγαλε μαχαίρι που εφερε παράνομα και στην κυριολεξία κατεσφαξε το Πιτ μπουλ με 17 μαχαιριες.

Απο την πρώτη στιγμή ενημερωθήκαμε και σπευσαμε στο συμβάν και ακολούθως ενεργησαμε με βάση τις οδηγιες της αστυνομιας. Συμβάλαμε ωστε απο μηνυση κατά αγνώστου να γίνει ταυτοποίηση του δράστη με αποτέλεσμα να συνελήφθη χθες και να αναγνωριστεί απο την ιδιοκτήτρια του Πιτ Μπουλ , να κατηγορηθεί για τις πραξεις του και να οριστεί δικάσιμος.

Εν συνεχεία αφεθηκε ελευθερος με περιοριστικους ορους μεχρι να γινει η δικη του. Στο διάστημα που μεσολάβησε από το συμβάν μεχρι τη σύλληψη του , είχαμε ρητή εντολή απο την αστυνομία να μην προβούμε σε καμία ανακοίνωση για το συμβάν . Το φιλοζωικό σωματείο «Φιλοζωική Παρεμβαση Ελληνικού Αργυρουπολης» καταδικαζει την αποτρόπαια αυτη πράξη και συνιστά σε όλους τους φιλόζωους να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας των ζωων τους.

Ευχαριστουμε τον αξιωματικό υπηρεσιας του αστυνομικού Τμήματος Αργυρούπολης Ελληνικού Μπραούνο Πέτρο καθως και τους λοιπους αστυνομικους που συνέβαλλαν , για την καθημερινή μας ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης , καθώς και για το ζήλο που επέδειξε ενεργώντας με σύνεση και επαγγελματίσμο για μια ακόμη φορά σε θέματα κακοποίησης ζωων».

Πως να βοηθήσετε ένα ζωάκι που έχει φάει φόλα!

Κάθε μέρα ακούγονται περιστατικά φόλας ,σε πολλούς σκύλους αλλά και σε γάτες, αναφερόμαστε σε αυτά διότι είναι το πιο σύνηθες.

Κάποιοι «συνάνθρωποί μας» λοιπόν, αποφασίζουν να σκορπίσουν τον θάνατο σε δεκάδες ζώα ,αφού τα θεωρούν εστία μόλυνσης,επικίνδυνα ή ακόμη και θορυβώδη. Ίσως είναι και οι ίδιοι άνθρωποι που πέταξαν στο δρόμο ένα σκύλο και τον έκαναν με το έτσι θέλω αδέσποτο.
Για αρχή θα πρέπει να ξέρετε τι είναι ο όρος «φόλα» .

Οι φόλες συνήθως τοποθετούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσα σε κομμάτια φαγητού. Πολλές φορές, οι δράστες αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν απίστευτα ισχυρά δηλητήρια, τα οποία σκορπίζουν γύρω από δέντρα ή σε γωνίες σπιτιών.

1 . Πώς δρουν τα δηλητήρια και ποια είναι τα συμπτώματα :
Φυτοφάρμακα: Πρόκειται για ουσίες που συνήθως χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των σκουληκιών. Έχουν κυρίως δράση στο νευρικό σύστημα. Επιφέρουν το θάνατο ή λόγω καταστολής των πνευμόνων και της καρδιάς ή λόγω καταστολής των αναπνευστικών μυών.

Συμπτώματα : Υπάρχει υπερδιέγερση, σπασμοί των μυών, αφροί απ’ το στόμα, δάκρυα, διάρροια, ενώ μικραίνει η κόρη του ματιού,δυσκολεύεται στην αναπνοεί, κάνει εμετό και όλα αυτά γίνονται απότομα ή 1-2 ώρες από τη λήψη του δηλητηρίου, και τέλος πέφτει σε κώμα.

Ποντικοφάρμακα: Κυρίως ανταγωνίζονται τη βιταμίνη Κ, που είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται θανατηφόρες αιμορραγίες.

Συμπτώματα : Oι ιδιοκτήτες συνήθως το καταλαβαίνουν την τελευταία στιγμή. Προκαλεί αιμορραγίες στον εγκέφαλο, στα μάτια, στο στόμα, διάρροια με αίμα και γενικότερα αιματηρές εκκρίσεις. Αν φτάσουμε σε όλα αυτά, ο θάνατος είναι δυστυχώς από πιθανός έως και βέβαιος. Για αυτό αν το ζωάκι φάει κάτι ύποπτο δεν περιμένουμε να εμφανιστούν συμπτώματα, παίρνουμε δείγμα από την τροφή και τρέχουμε στον κτηνίατρο!


2. Θεραπεία:

Το ζώο ΠΡΕΠΕΙ να πάει σε κτηνίατρο το γρηγορότερο. Στο μεταξύ εσείς όμως μπορείτε να του χορηγήσετε τις πρώτες βοήθειες.


Α. Αν το ζώο έχει τις αισθήσεις του, δεν έχει σπασμούς, δεν τρέμει και είναι ικανό να καταπιεί μπορείτε να του προκαλέσετε εμετό διαλύοντας αλάτι η μαγειρική σόδα σε λίγο χλιαρό νερό. Συνήθως ακολουθούμε αυτό τον τρόπο πρόκλησης εμετού αμέσως μόλις το ζώο φάει τη φόλα μιας και μέσα σε λίγα λεπτά δεν θα είναι ικανό πλέον να καταπιεί. Βέβαια υπάρχουν φαρμακευτικά σκευάσματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, χορηγούνται στο ζώο ώστε να προκληθεί αμέσως εμετός και για να καθυστερήσουν την απορρόφηση του δηλητηρίου μέχρι το ζώο να φτάσει στον κτηνίατρο. Τέτοια σκευάσματα είναι η ένεση ατροπίνης η οποία πωλείται στα φαρμακεία, Φυσικά καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για την σωστή χρήση.

Και τέλος η δηλητηρίαση με Τριμμένα Γυαλιά. Δυστυχώς η πιο θανατηφόρα και σκληρή μέθοδος, χωρίς αντίδοτο. Όμως το ζώο πρέπει να μεταφερθεί σε κτηνίατρο το γρηγορότερο για να γίνει προσπάθεια διάσωσης. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όταν ένα ζώο έχει δηλητηριαστεί από εντομοκτόνα ή τριμμένα γυαλιά είναι πολύ ευαίσθητο στο φως και τον θόρυβο, προστατέψτε το.

Αφού φυσικά κάνετε ότι μπορείτε για να σώσετε το ζώάκι, κάντε άμεση καταγγελία στην αστυνομία και να επιμείνετε να καταγραφεί το γεγονός και πιέστε τους να λάβουν μέτρα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

"Για πλάκα το κάναμε" - Δήλωσε το ζευγάρι που συνελήφθη για τη συνταγή για τις φόλες!

Αυτός είναι ο πιο ευτυχισμένος σκύλος! Και αυτός είναι ο λόγος!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share