Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φοβερό: Ένοπλοι εισέβαλαν σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσαν δικαστή!

Τι συνέβη;

20 Απριλίου 2019 09:38
Φοβερό: Ένοπλοι εισέβαλαν σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσαν δικαστή!

Σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό, ένοπλοι εισέβαλαν και σκόρπισαν τον θάνατο. Θύμας τους; Ένας δικαστής.

Η επίθεση είχε επίσης συνέπεια να σκοτωθούν ένας από τους δράστες, ο κρατούμενος που επιδίωκε να απελευθερώσει η ομάδα των ενόπλων, κι ένας ακόμη κρατούμενος.

Τα μέλη της ομάδας εισέβαλαν το βράδυ της Πέμπτης στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Σελάγια, στην Πολιτεία Γουαναχουάτο, όπου μαίνεται η δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Φθάνοντας με τρία αυτοκίνητα, οι ένοπλοι -μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς- κατάφεραν να ξεγελάσουν τη φρουρά και να μπουν στο τμήμα, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

Στόχος της επιχείρησης ήταν να αποδράσει ένας κρατούμενος ονόματι Αρμάντο Ν., ο οποίος είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τον δικαστή και έναν κρατούμενο πριν τραπούν σε φυγή μαζί με τον έγκλειστο που είχαν πάει να απελευθερώσουν.

Σε ανταλλαγές πυρών με αστυνομικούς και στρατιωτικούς αργότερα σε κοντινή κοινότητα όμως σκοτώθηκαν δύο μέλη της ομάδας των ενόπλων, ανάμεσά τους ο κρατούμενος που είχε μόλις αποδράσει, διευκρίνισε η τοπική κυβέρνηση.

Φρίκη στο Μεξικό: Ανακάλυψαν κρυφό ομαδικό τάφο με δεκάδες πτώματα!

Το μακάβριο εύρημα με τους ομαδικούς τάφους βρέθηκε στο κεντρικό τμήμα της Πολιτείας Βερακρούς στο Μεξικό, που δοκιμάζεται από τη βία των καρτέλ των ναρκωτικών.

«Η τοποθεσία έχει ήδη αποκλειστεί, με εντολή της εισαγγελίας, κι έπειτα από μια πρώτη εξέταση με τη χρήση τεχνολογικών μέσων εντοπίστηκαν 36 μυστικοί τάφοι αφού ερευνήθηκε σε πρώτη φάση το 10% της έκτασης», ανέφερε εισαγγελέας της Βερακρούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο εισαγγελέας διευκρίνισε πως δεν θα δώσει την ακριβή τοποθεσία, για «την ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται για την εκταφή των λειψάνων» των ανθρώπων που θάφτηκαν κρυφά εκεί.

Πηγή προσκείμενη στον μεξικανικό στρατό, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «μπορεί να υπάρχουν έως και 200 πτώματα» θαμμένα στην τοποθεσ

Να σας θυμίσουμε κάτι Τραγικό: Bρέθηκε σκελετός δεμένος σε δέντρο με χειροπέδες μπροστά σε κάμερα!

Πόλεμος για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών.

Πάνω από 40.000 άνθρωποι είναι σήμερα αγνοούμενοι στο Μεξικό, χώρα που σπαράσσεται από κύμα βίας που συνδέεται με τη δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος, ειδικά μετά την προεδρία του Φελίπε Καλδερόν, που το 2006 κήρυξε «πόλεμο» εναντίον των καρτέλ, αναπτύσσοντας τις ένοπλες δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας για να πατάξει τις συμμορίες.

Έκτοτε περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό, κατά επίσημα στοιχεία, που δεν διευκρινίζουν όμως πόσοι εξ αυτών ήταν μέλη συμμοριών και σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στις μαφιόζικες οργανώσεις.

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Καρέ καρέ η στιγμή της πτώσης του λεωφορείου! (Video)

Τη συγκλονιστική στιγμή της πτώσης του λεωφορείου σε πλαγιά σε δρόμο στο νησί Μαδέρα της και την απίστευτη τραγωδία στην Πορτογαλία φέρνει στη δημοσιότητα με βίντεο η γερμανική εφημερίδα Bild.

Στο βίντεο με το φοβερό δυστύχημα φαίνεται το λεωφορείο με τους 55 επιβάτες να βγαίνει εκτός δρόμου και να αρχίζει να κάνει ανεξέλεγκτα τούμπες στην πλαγιά.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τραγικός καθώς συνολικά 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους - οι 28 στο σημείο του δυστυχήματος και το 29ο θύμα, μια γυναίκα, κατέληξε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε βαρία τραυματισμένη.

Οι 55 τουρίστες που επέβαιναν στο λεωφορείο είχαν ξεκινήσει από ξενοδοχείο με προορισμό ένα εστιατόριο όταν σημειώθηκε το δυστύχημα στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Πορτογαλίας).

Αν και πορτογαλικές αρχές ακόμα δεν έχουν διακριβώσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, βουλευτής της περιοχής δήλωσε ότι το σημείο της εκτροπής είναι γνωστό στους κατοίκους ως «περιοχή ατυχημάτων» καθώς είναι «ένα πολύ δύσκλο σημείο για τους οδηγούς, ειδικά για όσους βρίσκονται στο τιμόνι μεγάλων οχημάτων».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν ως πιθανότερη εκδοχή να υπήρξε κάποιο μηχανικό πρόβλημα είτε στο γκάζι είτε στο φρένο του λεωφορείου.

Η περιγραφή των πρώτων εικόνων από την Bild σοκάρει: «η οροφή του λεωφορείου άνοιξε και οι επιβάτες εκτοξεύονταν από αυτό σαν "κούκλες"».

Το λευκό λεωφορείο όταν βγήκε από τον δρόμο σταμάτησε μόνο όταν συνάντησε ένα οίκημα στην πλαγιά του λόφου.

Σύμφωνα με τον Ζουζέ Τζίας, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, τα θύματα ήταν ηλικίας 40 ως 50 ετών κατά μέσον όρο ενώ οι τραυματίες είναι συνολικά 28 άτομα, ανάμεσά τους και ο οδηγός του λεωφορείου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μεξικό: Ένοπλη ληστεία στο αεροδρόμιο!

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Μεσογείων- Μία νεκρή γυναίκα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share