Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λιβερία: Φίδια..έκαναν κατάληψη στο γραφείο του προέδρου Γουεά!

Θα πρέπει να περιμένει..

19 Απριλίου 2019 23:50
Λιβερία: Φίδια..έκαναν κατάληψη στο γραφείο του προέδρου Γουεά!

Στη Λιβερία ο πρόεδρος θα πρέπει να περιμένει να μπει στο γραφείο του για λίγο καιρό αφού κατάληψη έκαναν δύο φίδια.. Θα χρειαστεί να γίνει ειδική απολύμανση για να καταφέρει να μπει μέσα στο γραφείο του

"Όλες οι δραστηριότητες του υπουργείου Εξωτερικών, ακόμη και η έκδοση διαβατηρίων και θεωρήσεων εισόδου, διακόπτονται λόγω της απολύμανσης" και θα ξαναρχίσουν στις 24 του μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ένας εκπρόσωπος της προεδρίας επιβεβαίωσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά τον εντοπισμό των δύο ερπετών. Η εκκένωση του κτιρίου κρίθηκε απαραίτητη γιατί στην απολύμανση χρησιμοποιούνται τοξικά υλικά.

Ο Γουεά, ο μοναδικός Αφρικανός ποδοσφαιριστής που έχει κερδίσει Χρυσή Μπάλα, διαδέχτηκε τον Ιανουάριο του 2018 την Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ στην προεδρία της Λιβερίας. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο (1989-2003) και την πρόσφατη επιδημία του Έμπολα (2014-16) η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και εξαρτάται από τη διεθνή βοήθεια.

Το γραφείο του πρώην σταρ του ποδοσφαίρου στεγάζεται στον τελευταίο όροφο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Μονρόβια. Την Τετάρτη εμφανίστηκαν δύο φίδια στο ισόγειο, κοντά στο ασανσέρ που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος.

Τραγωδία στην Νότια Αφρική: Κατέρρευσε εκκλησία και σκοτώθηκαν 13 άτομα!

Τραγωδία συνέβη στην Νότια Αφρική όταν εκκλησία κατέρρευσε και είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν13 άτομα και να τραυματιστούν άλλοι 16 άνθρωποι..

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην εκκλησία της πόλης Ντλανγκούμπ, στην επαρχία ΚουαΖούλουο Νατάλ.

Δεκατρείς πιστοί μιας εκκλησίας Πεντηκοστιανών σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα άλλοι τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε ένας τοίχος του ναού κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας, στη βορειοανατολική πλευρά της Νότιας Αφρικής.

"Οι πιστοί κοιμήθηκαν μέσα στο κτήριο μετά το πέρας της λειτουργίας, γύρω στις 10 το βράδυ της Πέμπτης", εξήγησε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τεμπέκα Μπέλε. "Επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και έβρεχε πολύ και οι τοίχοι κατέρρευσαν. Τα θύματα είναι δώδεκα γυναίκες και ένα αγόρι", διευκρίνισε.

Ο ένας από τους τούβλινους τοίχους της εκκλησίας γκρεμίστηκε τελείως.

Από τα ξημερώματα, πολλοί πιστοί και κάτοικοι της πόλης έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής για να βοηθήσουν. Κάτω από τα χαλάσματα βρέθηκαν 16 άνθρωποι που έφεραν τραύματα.

"Δεν είχαμε τηλέφωνο, έτσι έτρεξα μέχρι το αστυνομικό τμήμα για να ενημερώσω τις αρχές. Έφτασαν πολύ γρήγορα", είπε ο πάστορας Πι Σιμπίγια.

"Δεν το πιστεύω αυτό που συνέβη. Έχω σοκαριστεί, όπως και οι συνάδελφοί μου. Μου τηλεφωνούν και μου στέλνουν μηνύματα, λες κι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει όσα έγιναν", σχολίασε ένας συνάδελφος μιας γυναίκας που σκοτώθηκε.

Η υπουργός Εργασίας της επαρχίας ΚουαΖούλου Νατάλ, Μίλντρεντ Όλιφαντ, που είναι μέλος της εκκλησίας αυτής, θα συμμετάσχει σήμερα στη λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων. "Είναι σκληρό και πραγματικά φρικτό, όμως ξέρουμε ότι ο Θεός έχει τους λόγους του. Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουμε αν το κτίριο πληρούσε τους κανονισμούς ή αν υπήρχαν προβλήματα", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share