Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Οι πρώτες δηλώσεις του έξω από τον ανακριτή!

Τι δήλωσε;

19 Απριλίου 2019 16:00
Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Οι πρώτες δηλώσεις του έξω από τον ανακριτή!

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αμέσως μετά τον ανακριτή.

Ο γνωστός ποινικολόγος, τη Μεγάλη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα περάσει και πάλι το κατώφλι του ανακριτή, ώστε να απολογηθεί για την υπόθεση της "μαφίας των φυλακών".

Την ίδια ημέρα θα δώσει εξηγήσεις και ο δεύτερος δικηγόρος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση. Οι δυο γνωστοί ποινικολόγοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας η οποία τους δόθηκε σε σκληρό δίσκο.

"Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!" σχολίασε έξω από το γραφείο του ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναφερόμενος στο κατηγορητήριο που εμφανίζει τους δυο κατηγορούμενους να εμπλέκονται στην οργάνωση εδώ και πέντε χρόνια.

Έξω από το ανακριτικό γραφείο για να συμπαρασταθούν στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο ήταν τα τρία παιδιά του, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου που έσπευσε να τον αγκαλιάσει, ο γιος και η κόρη του από τον πρώτο του γάμο, αλλά δίπλα του βρίσκεται και η Νατάσσα Καλογρίδη.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, είπε πως ο εντολέας του είναι σοκαρισμένος με τις εξελίξεις. "Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία" επεσήμανε σε δηλώσεις του υπογραμμίζοντας ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. "Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. είναι γνωστής κατοικίας κάθε μέρα στα δικαστήρια".

Ποιος είναι αληθινά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος; Η Χούντα, η "17 Νοέμβρη" και άλλα 8 πράγματα που δεν ήξερες για τον ποινικολόγο!

Εσύ τα ήξερες; Μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε 10 πράγματα τα οποία και δεν ήξερες για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης (18/04) συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την μαφία των φυλακών.

Ωστόσο, εμείς θα ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα, και θα σας παρουσιάσουμε 10 πράγματα για τη ζωή του.

1. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι 85 ετών.

2. Είναι γιος του Παυσανία Λυκουρέζου, που διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Παπάγου.

3.Τη δεκαετία του 1950 ασχολήθηκε με την ξιφασκία, στην οποία μάλιστα αναδείχθηκε πανελληνιονίκης το 1955 στο ξίφος μονομαχίας, καθώς και με την κολύμβηση στον Παναθηναϊκό.

4.Με την εγκαθίδρυση της Χούντας των Συνταγματαρχών διέφυγε στο εξωτερικό με την τότε σύζυγό του, από όπου επέστρεψε το 1974.

5.Συμμετείχε στη δίκη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" ως συνήγορος του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

6. Είναι συνήγορος της εταιρείας Siemens.

7.Ασχολήθηκε με την πολιτική και έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές του 1974 στο Νομό Μεσσηνίας με την Ένωση Κέντρου, αποτυγχάνοντας όμως να εκλεγεί.Στις εθνικές εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής στην Α' Αθηνών με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

8.Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή τον Μάρτιο του 2012, ως συγκατηγορούμενος στη δίκη για το "Σκάνδαλο της Αιξωνής", μιας υπόθεσης καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων αναδασωτέας δασικής και δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας στην πλαγιά του Υμηττού. Αθωώθηκε για τις βασικές κατηγορίες της απάτης και απόπειρας απάτης επί δικαστηρίω, ενώ κρίθηκε ένοχος μόνο για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου κατά του Δημοσίου.

9.Σε πρώτο γάμο είχε νυμφευθεί την Αμερικανοβραζιλιάνα φωτογράφο, κοινωνιολόγο και πρώην φωτομοντέλο Αλίσια Κοριολάνο. Όταν επιβλήθηκε το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατέφυγε μαζί της στην Αγγλία, όπου το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Ιάσονα και τη Μαρίνα.

10. Επέστρεψε μόνος του -καθώς είχε στο μεταξύ χωρίσει- στην Ελλάδα μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974. Από το 1976 ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη μέχρι τον θάνατό της το 2017. Απέκτησαν μαζί μία κόρη, την Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share