Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Γαλλία: Σάλος με υπουργό που φωτογραφήθηκε στην καμμένη Παναγία των Παρισίων!

Με την εγωπάθεια του Κριστόφ Καστανέ τα έβαλαν οι Γάλλοι!

19 Απριλίου 2019 15:51
Γαλλία: Σάλος με υπουργό που φωτογραφήθηκε στην καμμένη Παναγία των Παρισίων!

Ο Γάλλος υπουργός πόζαρε εντός του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων ,με γυρισμένη την πλάτη και φόντο τις στάχτες. Οι Γάλλοι τα έβαλαν όμως μαζί του κατηγορώντας τον για εγωπάθεια.

«Η φωτογραφία αυτή ήταν στημένη», γράφουν πολλοί χρήστες σχολιάζοντας την ιδέα του υπουργού Καστανέ να ποζάρει εντός του καθεδρικού ναού.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο Twitter ένα 24ωρο αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά με τον Κριστόφ Καστανέ να επισημαίνει ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αναστήλωση του καθεδρικού ναού.

Ενώ με ένα μήνυμα του που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του στο Twitter, προσπάθησε να δείξει την αισιοδοξία του.

«Αυτή η ανοιχτή πληγή στην καρδιά του Παρισιού, θα επουλωθεί, με τη γενναιοδωρία μας, με την αλληλεγγύη μας, με την δύναμη που μας φέρνει μαζί ενάντια στις αντιξοότητες και μας κάνει ένα μεγάλο έθνος»

Γαλλία: Σάλος με Υπουργό που φωτογραφήθηκε στην καμμένη Παναγία των Παρισίων!

Παρίσι: Απαγορεύεται τα "κίτρινα γιλέκα" να περάσουν από την Παναγία των Παρισίων!

Από τα μέσα Νοεμβρίου κάθε Σάββατο, τα "κίτρινα γιλέκα" διαδηλώνουν. Συγκεντρώσεις που πολλές φορές καταλήγουν σε επεισόδια. Η κυβέρνηση λοιπόν, απαγόρευσε στα κίτρινα γιλέκα να πλησιάσουν από την Παναγία των Παρισιών μετά από αυτό που συνέβη στο διασημο μνημείο.

Η απαγόρευση θα ισχύσει για όλη την ημέρα του Σαββάτου, όχι μόνο για το Ιλ ντε λα Σιτέ, το νησάκι του Σηκουάνα όπου βρίσκεται ο ναός, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη «για λόγους ασφαλείας» αλλά και για να προστατευτεί η Παναγία των Παρισίων μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας.

Μετά τις βιαιοπραγίες και τις λεηλασίες καταστημάτων έχουν επίσης απαγορευτεί εδώ και εβδομάδες οι διαδηλώσεις στα Ηλύσια Πεδία και γύρω από το προεδρικό μέγαρο.

Παναγία των Παρισίων: Αυτά ήταν τα αίτια της Πυρκαγιάς!

Παναγία των Παρισίων: Αυτά ήταν τα αίτια της Πυρκαγιάς!

Σύμφωνα με Γάλλους αξωματούχους, η πυρκαγιά που προκάλεσε την εκτεταμένη καταστροφή στηνΠαναγία των Παρισίων οφείλεται πιθανότατα σε βραχυκύκλωμα. Περισσότερα σε λίγο!

Εκεί θα προσεύχονται οι Παριζιάνοι μέχρι να φτιαχτεί η Παναγία των Παρισίων...

Εκεί θα προσεύχονται οι Παριζιάνοι μέχρι να φτιαχτεί η Παναγία των Παρισίων...

Όλος ο κόσμος είναι συγκλονισμένος μετά τη φωτιά της Παναγιάς των Παρισίων. Μην ξεχνάμε ότι η Notre Dame εκτός από μνημείο είναι και ναός. Και όχι οποιοσδήποτε ναός, είναι ο καθεδρικός ναός του Παρίσιου

Καθημερίνα χιλιάδες πιστοί την επισκέπτονται για να προσευχηθούν. Να σας θυμίσουμε ότι τώρα στη Γαλλία είναι Μεγάλη εβδομάδα και η Notre Dame ακολουθούσε το μαρτύριο του Θεανθρώπου με πολλές λειτουργίες μέχρι την ημέρα του Πάσχα.

Μεγάλο πλήγμα λοιπόν, για τους πιστούς που δεν μπορουν να μπουν στο ναό να προσευχηθουν.

Έτσι σήμερα ο επικεφαλής αρχιερέας της Παναγίας των Παρισίων Πατρίκ Σοβέτ είπε ότι θα υπάρξει μια ξύλινη κατασκευή στον προαύλιο χώρο της Παναγίας για όσο κρατήσουν οι εργασίες.

"Δεν μπορούμε να πούμε ο Καθεδρικός θα κλείσει για πέντε χρόνια και τέλος" εξηγεί ο επικεφαλής αρχιερέας σε τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Πέμπτης. «Κάπως έτσι διερωτήθηκα: “Δεν θα μπορούσα να χτίσω έναν προσωρινό καθεδρικό στον προαύλιο χώρο;» συμπληρώνει ο Σοβέτ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share