Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Νεογέννητο γεννήθηκε 258 γραμμάρια και έζησε!

Μιλάμε για ένα ιατρικό "θαύμα"...

19 Απριλίου 2019 15:43
Απίστευτο: Νεογέννητο γεννήθηκε 258 γραμμάρια και έζησε!

Ένα βρέφος στην Ιαπωνία που είχε γεννηθεί πρόωρα και ζύγιζε μόλις 258 γραμμάρια πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού πέρασε εξίμισι μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το αγοράκι γεννήθηκε με καισαρική στην 24η εβδομάδα της κύησης εξαιτίας της υπέρτασης που είχε η μητέρα του.

Ο Ριουσούκε Σεκίγια ζυγίζει πλέον περισσότερα από 3 κιλά. "Πίνει γάλα και μπορώ να του κάνω μπάνιο. Είμαι τόσο χαρούμενη που τον βλέπω να μεγαλώνει", δήλωσε η μητέρα του στις τηλεοπτικές κάμερες.

Το ποσοστό επιβίωσης για όσα βρέφη γεννιούνται με βάρος μικρότερο των 300 γραμμαρίων έχει αυξηθεί, όμως παραμένει μικρό και κυρίως όταν πρόκειται για αγόρια. Τα βρέφη αυτά χρειάζονται σε κάθε περίπτωση ειδική ιατρική παρακολούθηση κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Προηγούμενες περιπτώσεις νεογέννητων αγοριών με πολύ μικρό βάρος γέννησης που εξήλθαν υγιή από το νοσοκομείο έχουν καταγραφεί στη Γερμανία το 2009 (274 γραμμάρια), αλλά και στην Ιαπωνία την ίδια χρονιά (297 γρ.).

Μεταξύ των κοριτσιών ξεχωρίζει η περίπτωση ενός νεογέννητου με βάρος 252 γραμμάρια που καταγράφηκε στη Γερμανία το 2015.

Βρέφος 5 μηνών βρήκε τραγικό θάνατο μετά από περιτομή που του έκαναν!

Τραγικό θάνατο βρήκε 5 μηνών βρέφος όταν οι γονείς του του έκαναν περιτομή στην Ιταλία! Ανθρωποκτονία σε βάρος των δύο γονέων με καταγωγή, κατά πληροφορίες, από τη Γκάνα έχουν κάνει οι αστυνομικές αρχές της Ιταλίας!

Τη ζωή του έχασε ένα βρέφος 5 μηνών στην Ιταλία όταν υποβλήθηκε σε περιτομή από τους γονείς του στην περιοχή της Ρέτζιο Εμίλια.

Αν και το βρέφος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Μπολόνια μετά από καρδιακή ανακοπή που υπέστη, οι γιατροί δεν κατάφεραν να το ανατάξουν με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η ιταλική αστυνομία έχει ανοίξει φάκελο για ανθρωποκτονία σε βάρος των δύο γονεών με καταγωγή, κατά πληροφορίες, από τη Γκάνα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ένα αγόρι δύο ετών είχε χάσει, επίσης, τη ζωή του στη Ρώμη μετά από ακατάσχετη αιμμοραγία που του προκάλεσε η περιτομή στην οποία υποβλήθηκε σε κλινική που χρηματοδοτείται από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Arci.

Η μητέρα του 2χρονου αγοριού κατά πληροφορίες είχε καταγωγή από τη Νιγηρία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share