Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ινδικός Ωκεανός: Εντοπίστηκε μυστηριώδες πλάσμα που δεν έχουμε ξανά δεί!

«εξαιρετικά ζελατινώδες ζώο»

19 Απριλίου 2019 15:03
Ινδικός Ωκεανός: Εντοπίστηκε μυστηριώδες πλάσμα που δεν έχουμε ξανά δεί!

Ο δύτης Victor Vescovo βρισκόταν σε αποστολή του Discovery Channel στη βαθύτερη τάφρο στον Ινδικό Ωκεανό.

Εκεί εντόπισε ένε μυστηριώδες πλάσμα το οποίο περιέγραψαν ως «εξαιρετικά ζελατινώδες ζώο», που δεν «μοιάζει με τίποτα που έχουμε δει στο παρελθόν» και εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα νέο είδος μέδουσας.

Η ομάδα τράβηξε ένα πλάνο του και κοιτάζοντας το υλικό πολλές φορές, προσπαθούσε να διαπιστώσει τι ήταν αυτό που είχαν βρει.

Για να καταφέρουν να φτάσουν σε ένα συμπέρασμα για την ταυτότητα του πλάσματος η ομάδα ήρθε σε επαφή με Ιάπωνες επιστήμονες και από κοινού κατέληξαν ότι το πλάσμα αυτό ανήκει στην οικογένεια των χιτωνοφόρων.

Τα χιτωνοφόρα, γνωστά και ως ουροχορδωτά, είναι υποσυνομοταξία θαλάσσιων ζώων η οποία εντάσσεται στην συνομοταξία των χορδωτών. Κάποια χιτωνοφόρα ζουν ως μονήρη, ενώ άλλα αναπτύσσονται σε αποικίες, με κάθε μονάδα να είναι γνωστή ως ζωΐδιο.

Πέταξε το drone του πάνω από την θάλασσα - Μόλις δείτε τι κατέγραψε, θα σας πέσει το σαγόνι!

Οι απέραντοι ωκεανοί είναι, στο μεγαλύτερο μέρος τους, ανεξερεύνητοι. Περιέχουν πολλά μυστήρια. Ωστόσο, με μια μικρή αλλαγή στην οπτική μας μπορούμε να αποκαλύψουμε πολλά από αυτά που δεν γνωρίζουμε.

Ο καπετάνιος Dave Anderson τράβηξε αυτό το απίθανο βίντεο στην ακτή του San Clemente, όταν πέταξε το drone του ψηλά πάνω από τον ωκεανό.
Δεν είχε ιδέα ότι θα τραβούσε αυτό το απίθανο βίντεο όταν ξεκίνησε με την βάρκα του εκείνη τη μέρα!Αρχικά, τα κύματα και το παγωμένο νερό κοντά στο Dana Point δείχνουν φυσιολογικά.

Αλλά το βίντεο δεν τελειώνει εκεί! Το drone μαζί με την GoPro κάμερα κατέγραψε ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό θέαμα. Στην ακτή Maui στην Χαβάη, μια τεράστια μαμά φάλαινα έπαιζε με το μικρό της. Μια άλλη φάλαινα φαίνεται να προσέχει τις άλλες δύο.

Ωστόσο, κάτι παραμόνευε κάτω από την επιφάνεια του νερού. Οι περισσότεροι έχουμε δει την σουρεαλιστική ομορφιά των ζώων της ξηράς, αλλά δεν βλέπουμε συχνά δελφίνια να χορεύουν στον ωκεανό. Υπάρχουν στην κυριολεξία χιλιάδες δελφίνια στον ωκεανό!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share