Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Ντροπή πτήσης»: Το νέο κίνημα που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Εύρωπη!

Τα ταξίδια με αεροπλάνο έχουν γίνει σχεδόν ταμπού!

19 Απριλίου 2019 14:19
«Ντροπή πτήσης»: Το νέο κίνημα που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Εύρωπη!

Στη Σουηδία, εφευρέθηκε μια νέα λέξη για «την ντροπή που συνδέεται με την πτήση» - flygskam.

Τα ταξίδια με αεροπλάνο έχουν γίνει σχεδόν ταμπού ως αποτέλεσμα των αρνητικών επιπτώσεών τους στο περιβάλλον. Και δημιουργήθηκε ένας κατάλογος νέων λέξεων για να περιγράψουν αυτή την αντιπάθεια: «flygskam» (ντροπή πτήσης) «tagskryt» (περηφάνια για το τρένο) και «smygflyga» (πετώ στα κρυφά).

Οι ακτιβιστές για το περιβάλλον ανακοίνωσαν σχέδια κατάληψης σιδηροδρομικών γραμμών, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου της πόλης, Σαντίκ Χαν, ο οποίος έγραψε στο Twitter θα «ζημιώσει τον αγώνα όλων όσων θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».

Όπως πάντα, τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μεταστροφή της διάθεσης της κοινής γνώμης όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια.

Ένας ανώνυμος σουηδικός λογαριασμός στο Instagram έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 60.000 ακόλουθους για να ντροπιάζει influencers που προωθούν ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς αεροπορικώς και το hashtag #StayOnTheGround έχει πολλές τάσεις στο twitter.

Tρομακτικό: Αν φοβάστε τα αεροπλάνα αυτή η πτήση θα σας πανικοβάλει! (Video)

Η διαδικασία της πτήσης είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο.

Σε κάποιους αρέσει, κάποιοι απλά το ανέχονται και κάποιοι τρέμουν τα αεροπλάνα. Οι τελευταίοι καλό θα ήταν να μη δουν το παρακάτω βίντεο ή ας του δουν για να ατσαλώσουν τα νεύρα τους αν πετάνε σύντομα!

Να σας θυμίσουμε τον λόγο που οι ζώνες του αυτοκινήτου δεν είναι ίδιες με του αεροπλάνου!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share