Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια για το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στο κέντρο της Αθήνας!

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη!

19 Απριλίου 2019 14:01
Έγιναν τα αποκαλυπτήρια για το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στο κέντρο της Αθήνας!

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων, πραγματοποιήθηκαν το πρωί, από τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη.

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου τονίζεται:

«Σήμερα αναβαθμίζουμε την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας και ταυτόχρονα υλοποιούμε μία υποχρέωση που έχει αναλάβει ο δήμος εδώ και χρόνια. Εδώ, στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, τοποθετούμε ένα έργο μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας.Τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φιλοτεχνήθηκε από τον κορυφαίο Έλληνα γλύπτη, Γιάννη Παππά και σήμερα, 15 χρόνια μετά το θάνατό του, ολοκληρώνεται η μακρά πορεία του. Η αρτιότητα του έργου απαντάει σε όλα τα ερωτήματα. Είναι ένα έργο για το οποίο ο ίδιος ο γλύπτης έκανε χρόνια έρευνα για να καταλήξει σε έναν ανδριάντα χωρίς μιλιταριστικό συμβολισμό, αφού αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο όχι ως στρατηλάτη αλλά ως έφηβο»,

Τον ανδριάντα του Μέγα Αλεξάνδρου που φιλοτεχνήθηκε από τον κορυφαίο Έλληνα γλύπτη, Γιάννη Παππά.

Στην τελετή παρέστησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ως υπουργός Πολιτισμού το 2001 έκανε τη δωρεά του αγάλματος στο δήμο, ο Αλέξανδρος Παππάς, πρόεδρος της επιτροπής του Εργαστηρίου Γιάννη Παππά-Μουσείο Μπενάκη και γιος του καλλιτέχνη, ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Γιώργης Μαγγίνης.

Nαύπλιο: Άγνωστοι βανζάλισαν για άλλη μια φορά το άγαλμα του Καποδίστρια!

Θύμα βανδαλισμού έπεσε για μία ακόμα φορά το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο!

Λίγους μήνες μετά την αποκατάσταση του χεριού του, του οποίου άγνωστοι είχαν σπάσει τέσσερα δάχτυλα το καλοκαίρι, οι βάνδαλοι έσπασαν και έκλεψαν τα δάκτυλα που είχαν επανατοποθετηθεί προσωρινά, καθώς και τον αντίχειρα που είχε αποκατασταθεί τον Σεπτέμβρη του 2017, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.


Το θέμα ανέδειξε ο Ναυπλιώτης γλύπτης Κώστας Δημούλης, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκατάσταση του αγάλματος, που κοσμεί την πόλη από το 1933!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share